Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας για τις μεταγραφές των πολύτεκνων Φοιτητών

Με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στο τρόπο που θα γίνονται οι μεταγραφές των φοιτητών απο σχολή σε σχολή, ο σύλλογος πολυτέκνων Τριφυλίας, θέλει να εκφράσει την διαμαρτυρία του γιατί για μια ακόμα φορά οι πολύτεκνες οικογένειες δοκιμάζονται.

Σε μιαν εποχή ......

που η οικονομική κρίση εξαθλιώνει το άτομο, την οικογένεια, πόσο δε μάλλον την πολύτεκνη οικογένεια. Το δικαίωμα στη μόρφωση δίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προνόμιο λίγων. Αυτοί που προσφέρουν "ζωή" στον τόπο, με την πληθυσμιακή αύξηση, τιμωρούνται αντι να τιμούνται.

Η πολύτεκνη οικογένεια έχει μάθει να ζεί με αξιοπρέπεια. Ξέρει τι θα πεί κόστος ζωής. Ξέρει να σέβεται τον κάθε συνάνθρωπο. Ξέρει να δίνει και δεν ζητά, δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να της αναγνωρίζεται η προσφορά της. Πολύ δε περισσότερο να μην πολεμάται και οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο. Είναι αδιανόητο να μη μπορεί η πολιτεία - κι αυτό δεν είναι εύνοια, ανάγκη οικονομική είναι - να επιτρέπει τα πολύτεκνα αδέλφια να ΜΕΝΟΥΝ στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, για να σπουδάσουν.

Για το θέμα των μεταγραφών των πολύτεκνων φοιτητών ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας είχε συνάντηση με το Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκο στον οποίο εξήγησαν τους λόγους και την αναγκαιότητα για τις μεταγραφές των πολύτεκνων φοιτητών εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για θέματα παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.