Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Με επιτυχία η καλοκαιρινή γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με μια μια συγκινητική και συνάμα εντυπωσιακή γιορτή έκλεισε η σχολική χρονιά για το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών χθες το απόγευμα, Κυριακή 7 Ιουνίου.

Στη γιορτή ......

παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Γιάννης Μερκούρης, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, κ. Βασίλειος Παπαθεοδοσίου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα. Μαρία Πανουσιοπούλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Χρονόπουλος, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Αναστάσιος Αδρακτάς, γονείς και φίλοι των μαθητών καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα της Διευθύντριας του Σχολείου, κας. Αλεξανδροπούλου Γεωργίας, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους τόσο θετική ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση. Όπως είπε στην ομιλία της: «Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε παρακολουθήσει και πιο παλιές γιορτές μας για τη λήξη του σχoλικού έτους. Την φετινή χρονιά λόγω του μικρού αριθμού εκπαιδευτικών – η κ. Λεβεντάκη και εγώ- δεν ήταν πρακτικά εύκολο να συντονίσουμε ένα θεατρικό αντίστοιχο των προηγούμενων ετών με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές μας, οπότε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώσαμε αυτό το πάρτυ και ευχόμαστε να περάσουμε όλοι όμορφα και να το ευχαριστηθούμε!». Η κα. Αλεξανδροπούλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν βοηθήσει προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα του σχολείου και οι εγκαταστάσεις του. Κλείνοντας τόνισε πόσο πολύ η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών και όχι μόνο, έχει αγαπήσει το Ειδικό Σχολείο και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να προσφέρει ο καθένας στο βαθμό που μπορεί.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών κα. Μιχαλακοπούλου Γρηγορία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε. Ενώ αναφέρθηκε στο παράπονο που έχει ο σύλλογος λεγοντας: «Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα παράπονο του συλλόγου μας προς τον Δήμο μας, όσων αφορά τις πινακίδες που θα οδηγούν κάποιον που δεν γνωρίζει στο σχολείο μας. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να βάλουμε ταμπέλες με την επιγραφή του σχολείου μας και το θεωρώ τουλάχιστον ΑΠΡΕΠΕΙΑ να μην γνωρίζει ο κόσμος πως θα κατευθυνθεί σε αυτό. Σας παρακαλώ πολύ εκ μέρους του συλλόγου επιτέλους κάντε κάτι».

Στη συνέχεια έθιξε ένα σημαντικό θέμα για την ορθή λειτουργία του σχολείου και για την εξέλιξη των παιδιών λέγοντας χαρακτηριστικά:» Όπως βλέπετε και εσείς τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο υπάρχει άφθονο υλικό, το οποίο στάλθηκε από το Υπουργείο στο σχολείο μας, μετά από επίπονη προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας.
Όπως καταλαβαίνετε ΠΡΕΠΕΙ να αξιοποιηθεί και άμεσα. Τι σημαίνει αυτό, ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε καθόλου, πρέπει να μεριμνήσουμε άμεσα γιατί τα ΠΑΙΔΙΑ έχουν ανάγκη από ειδικούς θεραπευτές, όπως γυμναστή, εργοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, λογοθεραπευτή και νοσηλευτή που κρίνεται απαραίτητος. Γνωρίζουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και ότι δεν γίνονται εύκολα προσλήψεις αλλά θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα παιδιά πρέπει να είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τις δασκάλες του σχολείου ενώ αναφέρθηκε όσους έχουν συμβάλει στο έργο του συλλόγου. Τέλος, ευχήθηκε καλό καλοκαίρι με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Σύντομους χαιρετισμούς απηυθύναν τόσο ο κ. Μερκούρης όσο και ο κ. Αδρακτάς.

Gargalianoi On line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.