Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ! ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Φιλιατρών - Γαργαλιάνων - Κυπαρισσίας) εκδόθηκεη εξής αμακοίνωση σχετικά με το χρέος της Ελλάδας

Έχουν περάσει 5 χρόνια από την εξοντωτική επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στην κοινωνία και το λαό, η Ε.Ε., το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο και το ΔΝΤ. Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων σχεδίων, και της υποτιθέμενης «διάσωσης», το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 180% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα δισεκατομμύρια είναι τα κέρδη των τραπεζών και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Η πολιτική αυτή της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, με τις κυβερνήσεις .....

που την υπηρέτησαν οδήγησαν την κοινωνία και το λαό σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 28%. Η ανεργία έφτασε στο 30%, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι οδηγήθηκαν στη μετανάστευση και στην εκμετάλλευση. Το βιοτικό επίπεδο του λαού έφτασε στην ανέχεια και τη δυστυχία. Η παιδεία και η υγεία χτυπήθηκαν βάναυσα και έγιναν πεδίο κερδοσκοπίας και ταξικού διαχωρισμού. Οι εργασιακές σχέσεις μεταβλήθηκαν σε σχέσεις δουλείας και υποταγής. Τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα καταργήθηκαν το ένα μετά το άλλο. Η καταστολή έγινε καθημερινή ρουτίνα. Κάθε δημόσιο αγαθό μπήκε στις λίστες για να ξεπουληθεί. Η λαϊκή κυριαρχία πέρασε στα χέρια των Eurogroup και της Τρόικας. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την ίδια τους τη ζωή, ενώ τα τηλέφωνα των τραπεζών συνεχίζουν να τους πολιορκούν κάθε λεπτό. Αυτή η πολιτική ονομάστηκε «διάσωση». Και πραγματικά ήταν διάσωση των τραπεζών και των τοκογλύφων.

Η συνέχιση της εξυπηρέτησης του χρέους και γενικότερα η πολιτική συμβιβασμού με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της Ε.Ε. και του ντόπιου κεφαλαίου που ακολουθείται και από την παρούσα κυβέρνηση, οδηγεί στα χνάρια των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών και η συνέχισή της θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κοινωνικό αφανισμό και στην οριστική υποδούλωση του λαού και της κοινωνίας για τις επόμενες γενεές.

Η ανάγκη για σύγκρουση με την πολιτική της καταστροφής της κοινωνίας, με την πολιτική των μνημονίων και της υποταγής στις αγορές, περνάει υποχρεωτικά από την παύση εξυπηρέτησης του χρέους, την παύση πληρωμών προς τους δανειστές και την μάχη για διαγραφή του χρέους.

Σε αυτό το περιβάλλον του αδυσώπητου πολέμου χρειαζόμαστε ένα ριζοσπαστικό μέτωπο αγώνα και διεκδικήσεων, που θα βάλει το στίγμα του στις εξελίξεις και θα οδηγήσει στις αναγκαίες ρήξεις και σε νικηφόρες ανατροπές. Κάθε καθυστέρηση αφήνει ανοιχτό το πεδίο για την επέλαση των «Αγορών» και των ντόπιων υποστηρικτών τους. Η διαγραφή του χρέους είναι υπόθεση των εργαζομένων και του κινήματος, που πρέπει με τους αγώνες τους να επιβάλουν αυτή την αναγκαία και ρεαλιστική κατεύθυνση.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ, 8:00μμ
Αμφιθέατρο Αλ. Κουμουνδούρος (Νομαρχία)

ΚΙΝΗΣΗ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ

Σύγκρουση και ανατροπή κάθε θεμέλιου των μνημονίων. Καλλικράτης τέλος! Επαναφορά στο αυτοδιοίκητο, χωρίς τα βαρίδια του χθες.

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Φιλιατρών – Γαργαλιάνων – Κυπαρισσίας)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.