Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ο Γιούνκερ «τίναξε στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία [ VIDEO ]

Αήθης επίθεση του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Γιούνκερ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για .....

ψέματα προς τον ελληνικό λαό, αρνούμενος ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει να επιβληθούν ορισμένα από τα μέτρα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

«Θα ήταν τεράστιο λάθος η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και το ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αύξησή τους δεν ήταν κάτι που ζητήθηκε από τους θεσμούς.

Επίσης, είπε πως δεν είχε επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα από την Κυριακή 14 Ιουνίου και μετά, εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις.
«Δεν με νοιάζει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά ο ελληνικός λαός», τόνισε, πρσθέτοντας ότι τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας υποφέρουν περισσότερο από τους άλλους Ευρωπαίους, λόγω των προγραμμάτων προσαρμογής που έπρεπε να εφαρμοστούν.

Ο πρόεδρος της ΕΕ υπογράμμισε ότι πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα πρόγραμμα 35 δισ. ευρώ από τώρα ως το 2020, προκειμένου να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα. Σημείωσε, επίσης, ότι κατά την άποψή του η συζήτηση εντός και εκτός της Ελλάδας, θα ήταν ευκολότερη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς αυτό που προτείνουν οι θεσμοί και η Επιτροπή.

Σημείωσε, τέλος, ότι ο ίδιος πρότεινε να αντικατασταθούν τα μέτρα από το ΦΠΑ, με άλλα όπως για παράδειγμα με περικοπές δαπανών στον τομέα της άμυνας.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος έδωσε από κοινού τη συνέντευξη με τον κ. Γιούνκερ, τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας για επίτευξη συμφωνίας, γιατί όπως είπε, «είναι σημαντικό για την ΕΕ, την Ελλάδα και για όλους». Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.