Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αλλαγές στο παρά 1’ στο νόμο για ΦΠΑ 13% και νησιά! [ Συνημμένο ο Νόμος ]

Δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΦΕΚ το τελικό κείμενο του νόμου με τα προαπαιτούμενα μέτρα το οποίο ψηφίστηκε τα ξημερώματα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στο κείμενο περιλαμβάνονται αρκετές αλλαγές που γίνονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν από την ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, .....

αποφασίστηκε το σύνολο των γαλακτοκομικών προϊόντων να παραμείνουν στο 13% (αρχικά υπήρχαν εξαιρέσεις όπως για τα γιαούρτια με φρούτα, τριμμένα τυριά κλπ), ενώ την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να καταργηθεί τελείως η έκπτωση του 30% για όλα τα νησιά του Αιγαίου χωρίς εξαιρέσεις! Στο αρχικό κείμενο αναφερόταν ότι οι χαμηλοί συντελεστές θα παραμείνουν στα απομακρυσμένα νησιά, ωστόσο στην τελική έκδοση του νόμου προβλέπεται ότι το ευνοϊκό καθεστώς θα καταργηθεί για όλες τις περιοχές στο τέλος του 2016.

Επίσης, πολλές είναι και οι περικοπές στις υπηρεσίες που ήταν στο 13%. Στο τελικό κείμενο του νόμου προβλέπεται ότι παροχή υπηρεσίας με συντελεστή 13% θα ισχύει πλέον μόνο για τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, για τα οποία ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε 6%.

2. Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα από 1.10.2015.

3. Η παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας, παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες γενικά.

Για να δείτε όλο το κείμενο του νόμου στην τελική του μορφή, πατήστε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.