Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Κόκκινο Δίκτυο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Μεσσηνίας.: Επιμένουμε στο ΟΧΙ. Αντιστεκόμαστε και δεν υποχωρούμε.

Η απόφαση του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου ήταν σαφής και ξεκάθαρη: τέλος στην παράταση της λιτότητας, κατάργηση των μνημονίων, εφαρμογή αναπτυξιακών και φιλολαϊκών μέτρων. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με δυναμική και πυγμή , καθώς και με την στήριξη του κόσμου και της διεθνούς αλληλεγγύης,οι οποίες πάγωσαν με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, που δεν ήταν παρά μόνο μία πρώτη υποχώρηση αναφορικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Έγινε λόγος για έναν "δήθεν έντιμο συμβιβασμό", ο οποίος οδήγησε σε αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, έχοντας να αντιμετωπίσει .....

τη μαφιόζικη πολιτική των δανειστών-τοκογλύφων, πορευόμενη παράλληλα και με εκείνη των εσωτερικών μνημονιακών δυνάμεων, προσέφυγε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Παρά την τρομοκρατία και την μεθοδευμένη παραποίηση των γεγονότων από τα συστημικά Μ.Μ.Ε και τον εγχώριο μνημονιακό κόσμο, ο ελληνικός λαός απάντησε με ένα ηχηρό ΟΧΙ της τάξεως του 61.3 τοις εκατό στην πρόταση Γιούνκερ.Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο είχε, σαφέστατα, ταξικό χαρακτήρα, επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά τις διαθέσεις και προθέσεις του λαού, όπως αποτυπώθηκαν και στις κάλπες τον Ιανουάριο. ΟΧΙ στην λιτότητα, ΟΧΙ σε έναν τρίτο μνημόνιο.

Η ελπίδα και η χαρά , που φώλιασαν στις καρδιές μας, αστραπιαία έδωσαν την σκυτάλη στην απογοήτευση, καθώς η κυβέρνηση διάκειται φιλικά σε τρίτο μνημόνιο, ντυμένο με την πορφύρα της "καλής συμφωνίας" με τους δανειστές-τοκογλύφους, κλείνοντας τα αυτιά της στο εκκωφαντικό ΟΧΙ του λαού. Εμείς το Κόκκινο Δίκτυο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη διαφωνία μας στην επικείμενη συμφωνία.

Δεν συμφωνούμε στην φήφιση και κατ’ επέκταση, στην εφαρμογή αντιλαϊκών και μνημονιακών μέτρων, που θα επιβαρύνουν τις ήδη οικονομικά ταλαιπωρημένες και πληγείσασες λαϊκές και εργατικές τάξεις. Η συμφωνία αυτή παραβιάζει ευθέως τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Συγχρόνως ελλοχεύει ο κίνδυνος εκμαυλισμού της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Λέμε ΟΧΙ στην υποταγή, στην παράδοση της Χώρας στις κανιβαλιστικές προθέσεις των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων, ντόπιων και διεθνών.

Επιμένουμε στο ΟΧΙ. Στο όνομα της Αριστεράς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στη λιτότητα, στα μνημόνια, στους εκβιασμούς της Ε.Ε, που στοχεύουν στην πλήρη ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών τάξεων. Αντιστεκόμαστε και δεν υποχωρούμε.

Καλαμάτα 12 Ιουλίου.
Κόκκινο Δίκτυο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Μεσσηνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.