Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Φιλιατρά: Επιτυχημένα πραγματοποιήθηκε η βραδιά φιλοξενίας στο πάρκο της Βλαχέρνας

Χίλιοι άνθρωποι βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά στη σημαντικότερη καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, τη ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ.

Το κοινό ξεπέρασε .....

σε προσέλευση κάθε προηγούμενη χρονιά. Με την παρουσία του πλημμύρισε με συναισθήματα ζεστασιάς και αγάπης τον ενενηντάχρονο πια Σύλλογο σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται σταθερά από το 2000.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Πρόεδρο Βιβή Παντελάκη να ευχαριστεί το κοινό που του εμπιστεύεται τα παιδιά του για να μάθουν μουσική και παραδοσιακούς χορούς σε αυτόν και που σε κάθε εκδήλωση στηρίζει με την παρουσία του την ίδια την ύπαρξη του Συλλόγου. Αναφέρθηκε ακόμα στις τελευταίες δραστηριότητες του Συλλόγου αλλά και στην αντικατάσταση της στέγης του Βυζαντινού Μνημείου της Παναγίας της Βλαχέρνας και στην εμφάνιση του Χορευτικού του Τμήματος στο Φεστιβάλ ZILELE στην πόλη Φοξάνι της Ρουμανίας στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2015.

Πρώτη ξεκίνησε η Φιλαρμονική παίζοντας κάτω από τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Παναγιώτη Φωτεινέα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Ennio Morrricone, της Adele καθώς και κομμάτια από τον διεθνή κινηματογράφο. Τραγούδησε η Γεωργία Μπαζάνου και σολίστ ήταν ο Δημήτρης Τσαφαράς.
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν εφτά χορευτικά τμήματα που χόρεψαν χορούς από το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Σέρρες, τη Θράκη και τη Μεσσηνία. Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ταινία με τη συμμετοχή του χορευτικού στο Φεστιβάλ στη Ρουμανία. Τη διδασκαλία των χορών είχε κάνει ο δάσκαλος του χορευτικού κ. Νίκος Αθανασόπουλος.

Τις δύο προηγούμενες μέρες από τη ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Αυγούστου 2015, στο Πάρκο της Βλαχέρνας είχε προηγηθεί το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για παιδιά. Περίπου διακόσια παιδιά πέρασαν δύο δημιουργικά απογεύματα ζωγραφίζοντας, κάνοντας κολλάζ, κατασκευές και πλαστελίνη. Τα έργα τους εκτέθηκαν τη ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ κι έτσι είχε τη δυνατότητα και το κοινό να τα θαυμάσει.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Αδρακτάς και Σπύρος Χρονόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτης Φαρμάκης, δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και Φιλιατρινοί που ζουν στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες και δραστηριοποιούνται στις εκεί οργανώσεις των αποδήμων.
Στο τέλος το κοινό Φιλοξενήθηκε με γλυκά και αναψυκτικά.

Όλοι ομολόγησαν ότι ήταν μια καταπληκτική εκδήλωση και συγχάρηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο που παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καταφέρνουν ο Σύλλογος να παραμένει δραστήριος και σταθερός στις πολιτιστικές υπηρεσίες που αδιάκοπα προσφέρει.
Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει δύο εμφανίσεις ακόμα. Στην Πλατεία των Φιλιατρών στις 10 Αυγούστου και στις 30 Αυγούστου στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.