Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Νάντια Γιαννακοπούλου: 41 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Όλοι μαζί για μια νέα αρχή

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ είναι επανάσταση», ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος, αλλάζοντας ριζικά τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή η.....

προσφορά της παράταξης υπήρξε αδιαμφισβήτητη. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Στο επίκεντρο μίας εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας, της δυσχερέστερης της μεταπολιτευτικής περιόδου. Έσκασε στα χέρια μας η βόμβα της οικονομικής κρίσης, και αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, να δυσαρεστήσουμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που διαχρονικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Κινήματός μας.
Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, ανώδυνες λύσεις εξόδου από την κρίση δεν υπάρχουν. Ακόμη κι εκείνοι που υπόσχονταν μαγικές λύσεις αναγκάστηκαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να παραδεχτούν ότι η πορεία που ακολουθήσαμε από το 2010 ήταν μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μόνο του δυσανάλογο πολιτικό κόστος για τις δύσκολες αποφάσεις και την τεράτια ευθύνη που έφερε στους ώμους του. Τον απολογισμό μας τον έχουμε ήδη κάνει αρκετές φορές, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα επιτεύγματά μας αλλά και να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Σήμερα όμως, η κρισιμότητα των στιγμών δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μόνο αναδρομή στο παρελθόν.

Σαρανταένα χρόνια μετά την ίδρυση του πιο σημαντικού κόμματος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, ο εορτασμός της επετείου δεν είναι απλά συμβολικός. Σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για το κίνημά μας, τη δημοκρατική παράταξη, αλλά και για τη χώρα.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα, κάνει μια νέα αρχή.
Σήμερα που κατέρρευσαν τα ψεύτικα διλήμματα, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτικές λύσεις.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι κρίσιμος και καθοριστικός. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει η φωνή της κοινωνικής του βάσης, να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη. Να συνεχίσει να δουλεύει υπεύθυνα για την επιτυχία της πατρίδας, επενδύοντας στο ευρωπαϊκό της μέλλον.
To ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που δεν είπε ψέμματα, που δεν δραπέτευσε από την ευθύνη. Απέναντι στα ψευδοδιλήμματα, τις κούφιες υποσχέσεις, τον λαϊκισμό και την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει την ευθύνη, τη γνώση, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα.

Με νέα στελέχη, νέες προτάσεις, νέες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την εγγύηση για τη διασφάλιση της εξόδου από την κρίση και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Με αυτά τα εφόδια διεκδικούμε την ενίσχυσή μας.
Χτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Τώρα είναι ώρα για μια νέα αρχή.
Όμως στην προσπάθεια αυτή δεν μπορούμε να πορευτούμε μόνοι. Χρειαζόμαστε όλους τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στην πορεία μας διαχρονικά, με τη γνώση, την εμπειρία, τη δύναμή τους. Αλλά και όλους τους νέους ανθρώπους που απογητεύτηκαν από τις υποσχέσεις που κάποιοι άλλοι έδιναν και δεν μπόρεσαν – ή δεν θέλησαν – να τηρήσουν.

Ήδη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας πολλοί άνθρωποι της Κεντροαριστεράς, που συμμερίζονται τις αρχές μας και συμπορεύονται μαζί μας, ώστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να παλέψει στην εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου ενωμένη και δυνατή. Η πρόσκλησή μας παραμένει ανοιχτή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που διαβλέπουν ότι η δημιουργία ενός τρίτου προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας είναι εθνική ανάγκη. Τους καλούμε να γυρίσουν στις ρίζες τους, να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το ΠΑΣΟΚ.

Η 3η Σεπτεμβρίου, αυτή η ιστορική μέρα, ας σηματοδοτήσει τη νέα σελίδα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης. Ας βρεθούμε όλοι μαζί, να δώσουμε την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη ενωμένοι. Ας προχωρήσουμε μαζί, με αισοδοξία, ελπίδα και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ.............


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.