Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Θα ολοκληρωθεί ποτέ η αναδιαρρύθμιση του ισογείου του νοσοκομείου Κυπαρισσίας;

Τραγικά δύσκολη η λειτουργία και εφιαλτικές καταστάσεις με τις πρώτες βροχές Τραγικά δύσκολη τείνει να καταστεί η λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με εφιαλτικές από τις πρώτες βροχές εξαιτίας του ημιτελούς έργου της αναδιαρρύθμισης του ισογείου. Παρά ταύτα πρέπει να επισημανθεί με έμφαση πώς, χάρη στις ανιδιοτελείς και κοπιώδεις προσπάθειες που καταβάλλει το.....

ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, εργατοτεχνικό και λοιπό προσωπικό, οι συνθήκες στο νοσοκομείο διατηρούνται σε ανθρώπινα επίπεδα και, βεβαίως, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, τόσο στα εξωτερικά ιατρεία όσο και στους ασθενείς που νοσηλεύονται, ήταν και παραμένουν υψηλού επιπέδου.

Γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εξαιτίας του έργου της αναδιαρρύθμισης, το οποίο έχει περάσει από σαράντα κύματα κυριολεκτικά, όμως η ευαισθησία τους, η επιστημονική τους αξιοσύνη και το ενδιαφέρον τους για όσους έχουν ανάγκη υπηρεσίες υγείας, τους έχει καταστήσει σύγχρονους ήρωες της δημόσιας υγείας, οι οποίοι, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την όσο το δυνατόν, υπό αυτές τις καταστάσεις, πιο εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Εκείνο, πάντως, που προβληματίζει έντονα προσωπικό αλλά και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που καλύπτονται υγειονομικά από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, είναι το γεγονός ότι το έργο της αναδιαρρύθμισης, μία ξεκινά, μία σταματά και ξανά μανά τα ίδια και τα ίδια, ο χρόνος περνά, στο έργο σημειώνεται κάποια πρόοδος, αλλά δε βλέπουν να ολοκληρώνεται και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η 6η ΥΠΕ, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και ο Δήμος Τριφυλίας πρέπει να ασχοληθούν πολύ σοβαρά. Εάν, το συντομότερο δυνατό, δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες και δεν παραδοθεί το έργο, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος, το έργο να μείνει ημιτελές και το νοσοκομείο να παραμείνει – άγνωστο για πόσο – σε κακό χάλι.

Επίσης, ήδη με τις πρώτες βροχές των προηγούμενων ημερών παρουσιάστηκαν έντονα προβλήματα με τα κοντέινερ που έχουν στηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου για υπηρεσίες του που στεγάζονταν στο ισόγειο, ενώ εργαστήρια, τμήματα, κλινικές, κλίνες κτλ έχουν «συγκεντρωθεί» στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, περιορίζοντας τις δυνατότητές του για εξυπηρέτηση ασθενών που χρήζουν νοσηλείας. Προχθές απεστάλη για εξόφληση, από τη ΔΤΕ της ΠΕ Μεσσηνίας στο Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο 5ος Λογαριασμός Εργασιών του έργου «ΑΝΑ∆ΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ-∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ».

Ωστόσο, εκείνο που απασχολεί το προσωπικό του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής είναι, εάν και πότε, επιτέλους, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά και αν το έργο μείνει ημιτελές, τότε οι καταστάσεις θα είναι εφιαλτικές και πιο δύσκολη η λειτουργία του νοσοκομείου.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.