Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Νωρίτερα οι φορολογικές δηλώσεις του 2016 - Όλες οι συναλλαγές με κάρτες

Για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Αλεξιάδης σήμερα το πρωί στο Mega και έκανε γνωστό ότι ότι θα είναι ο,τι και ο ΕΝΦΙΑ του 2014 και "σε κάποιες μόνο πολύ μικρές κατηγορίες θα έχουμε αλλαγή", ενώ πρόσθεσε ότι το πολύ μέχρι 15/10 θα ανεβούν τα εκκαθαριστικά.

Για τους στόχους της .....

επόμενης χρονιάς είπε ότι αυτό το οποίο δεσμευτήκε η κυβέρνηση και έχει συμφωνήσει είναι ότι "πρώτον ότι θα έχουμε στόχο για είσπραξη 2,65 δισ, δεύτερον, ότι θα έχουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 εξομοίωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες". Επ' αυτού μάλιστα αναγνώρισε ότι έπρεπε ήδη να έχει γίνει χάθηκε η ημερομηνία αυτή για το ΥΠΟΙΚ δυστυχώς αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στο 2016 νωρίτερα από το Σεπτέμβριο "θα μπορέσει αυτό το πράγμα να γίνει".

Το τρίτο -είπε- είναι ότι θα έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016. "Για το 2016 θέλουμε μια φορολογική πολιτική που θα είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου και όχι κομματικής πειθαρχείας ή των ΜΑΤ. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να πηγαίνεις σε ρυθμίσεις φορολογικές που θα σου δημιουργούν ελλείμματα στον προϋπολογισμό", πρόσθεσε.

Στο τραπέζι της συζήτησης έχει πέσει και ο ΕΝΦΙΑ εξωτερικού, με τον κ. Αλεξιάδη να τονίζει πως εξετάζει "την πρόταση που μας έχει έρθει να επιβληθεί φόρος και στην Ελλάδα όπως έκανε ο Μόντι στην Ιταλία, ο Μόντι έφερε ένα νόμο στην Ιταλία και είπε ότι φορολογούνται τα ακίνητα των Ιταλών φορολογούμενων που είναι στο εξωτερικό", διασαφηνίζοντας ότι "θα το φορολογήσει με όποια αξία το φορολογεί η φορολογική υπηρεσία της εκεί χώρας".

Σχετικά με τα αγροτεμάχια είπε πως "άλλο πράγμα είναι το αγροτεμάχιο σε ένα εύφορο μέρος της Κρήτης που έχει απόδοση, άλλο το χωράφι στη Μύκονο που δηλώνει ο άλλος ότι είναι χωράφι και δεν είναι χωράφι και άλλο πράγμα το χωράφι στην ορεινή Ήπειρο που το έχει ο άλλος για να μπορέσει να επιζήσει".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.