Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ανεβαίνει στο Taxisnet ο ΕΝΦΙΑ και ακόμα εκκρεμμούν τροποποιητικές δηλώσεις

Με αφορμή τη διαδικασία έκδοσης των πράξεων προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2015 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σύμφωνα με έγγραφο της ΓΓΔΕ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για επεξεργασία από τις εφορίες.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ......

εχουν κάνει τροποποιητικές δηλώσεις ακινήτων και εκκρεμεί η προσκόμιση δικαιολογητικών στις ΔΟΥ και δεν τα πάνε έως την Παρασκευή 09/10 θα τους επιβληθεί ΕΝΦΙΑ ανάλογος με του 2014. Δηλαδή χωρίς τις διορθώσεις. Το έγγραφο της ΓΓΔΕ αναφέρει ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα. Προς τούτο ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. οφείλει να εποπτεύσει προσωπικά τους αρμοδίους υπαλλήλους και, όπου απαιτείται, να ορίσει επιπλέον προσωπικό ώστε η διαχείριση των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έτους 2014 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την 9η Οκτωβρίου 2015.

Τονίζεται το άκρως επείγον της συγκεκριμένης εργασίας, η οποία θα πρέπει να προταχθεί των τυχόν λοιπών εργασιών του τμήματος και η οποία έχει το χαρακτήρα προαπαιτούμενης ενέργειας για την εκπλήρωση των εκ του ν.4336/2015 υποχρεώσεών μας. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η διαχείριση των δηλώσεων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί διότι ο υπόχρεος δεν έχει προσκομίσει τα προσήκοντα παραστατικά, πρέπει να του αποστείλετε έγγραφη ειδοποίηση, ώστε να τα προσκομίσει εντός πέντε (5) ημερών επισημαίνοντάς του ότι σε αντίθετη περίπτωση η δήλωση του δεν θα μεταφερθεί το έτος 2015.

Τέλος στις 12 Οκτωβρίου 2015 ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. θα πρέπει ενημερώσει τη Διεύθυνση Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως προς τον αριθμό των δηλώσεων που εκκρεμούν στη Δ.Ο.Υ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.