Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Τρίτη 1η Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να γίνει η προκαταβολή του τσεκ

Για την πρώτη εβδοµάδα του ∆εκεµβρίου και µε πιθανότερη ηµεροµηνία την Τρίτη 1η του µήνα, αναµένεται η πίστωση των λογαριασµών των δικαιούχων αγροτών µε την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτους 2015, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Ήδη η σχετική απόφαση, που δροµολογεί τις αντίστοιχες πληρωµές, .....

έχει πάρει την υπογραφή των υπουργών και βρίσκεται καθ’ οδόν για το Εθνικό Τυπογραφείο. Οι τελευταίες πληροφορίες της Agrenda θέλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να κινείται απλουστευτικά, θέτοντας ως κύριο στόχο την εκπλήρωση της σχετικής υποχρέωσης στη συγκεκριµένη ηµεροµηνία, βάζοντας στην άκρη την τυπολατρία και τις τεχνικού χαρακτήρα δεσµεύσεις, που ακυρώνουν τον τελικό στόχο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε συνεννόηση µε τις αρµόδιες κοινοτικές αρχές, έχει αποφασισθεί η πίστωση της προκαταβολής να γίνει σχεδόν ταυτόχρονα µε την ανάρτηση των δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης 2015 και να ακολουθήσει η διαδικασία παραλαβής των ενστάσεων τις επόµενες 30 µέρες.

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαιώνουν ότι επ’ αυτού έχει εξασφαλισθεί η σύµφωνη γνώµη της Επιτροπής, αρκεί οι διασταυρωτικοί έλεγχοι που θα γίνουν στη συνέχεια να µην έρχονται σε αντίθεση µε τις αντίστοιχες επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.