Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Φιλιατρά: Χωρίς ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σα να μην έφτανε που ο πρώτος μήνας της σχολικής χρονιάς πέρασε με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών να μένει κλειστό, αφού δεν είχαν γίνει έγκαιρα οι διαδικασίες για την πρόσληψη και τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ και ΕΒΠ, τα προβλήματα παραμένουν αμείωτα για το σχολείο, ακόμα και μετά τον αγιασμό και την έναρξη λειτουργίας του στις 13 Οκτωβρίου. Έφτασε ο Νοέμβριος κι όμως δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό επιστημονικό και, κυρίως, ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Στο σχολείο τοποθετήθηκαν και υπηρετούν μόνον δύο αναπληρώτριες ......

εκπαιδευτικοί, οι οποίες, πέρα από τα παιδαγωγικά τους καθήκοντα, είναι επιφορτισμένες και με ό,τι άλλο απαιτείται για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο.

Όπως είπε στο «Θ» μητέρα παιδιού στο σχολείο, «η κατάσταση χωρίς προσωπικό είναι τέτοια που οι δύο εξαιρετικές δασκάλες αναγκάζονταν μέχρι και να αλλάζουν ένα παιδάκι που έκανε τα κακά του και να κάνουν κι άλλα πολλά, που δεν είναι στα καθήκοντά τους, και τα κάνουν, γιατί αγαπάνε τα παιδιά μας και το σχολείο! Όμως, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Τα παιδιά έχουν ανάγκες, τις οποίες οφείλει να καλύπτει η Πολιτεία με ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό». Προσωπικό που, σημειωτέον, με τεράστια καθυστέρηση, έχει προσληφθεί, αλλά έχει τοποθετηθεί σε άλλα σχολεία.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών έχει ενισχυθεί με την τοποθέτηση μόνο μιας νοσηλεύτριας και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθεί σε αυτό ένα μόνο άτομο από ΕΕΠ από άλλο σχολείο, για κάποιες ώρες και μέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών λειτουργεί από το 2005, καλύπτοντας τις ανάγκες μάθησης των παιδιών της ευρύτερης περιοχής και με διαρκή στόχο να προσφέρει στους μικρούς μαθητές του τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν αυτονομία. Είναι ανοιχτό στην κοινωνία και επιτελεί, με σεβασμό και κατανόηση, σημαντικό έργο.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα απαιτούνται, τουλάχιστον, Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος, καθώς και Γυμναστής, Φυσικοθεραπευτής – Εργοθεραπευτής, ενώ χρήσιμες είναι και άλλες ειδικότητες, όπως Μουσικός και Δάσκαλος Καλλιτεχνικών. Γιατί ενώ όλα τα άλλα σχολεία ενισχύονται με ΕΕΠ και ΕΒΠ, ενώ το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών όχι; Οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι της Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο δε γνωρίζουν τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει και δεν αναγνωρίζουν το σπουδαίο έργο που παράγεται στο σχολείο;

Υπηρεσίες και έργο που γνωρίζει και αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών και της Τριφυλίας και γι’ αυτό, άλλωστε, ιδιώτες και επαγγελματίες στηρίζουν τις δράσεις του! Η συντεταγμένη Πολιτεία, με τους εκπροσώπους της στην Εκπαίδευση, θα πράξει ως έχει υποχρέωση το αυτονόητο, για την άμεση ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών με το αναγκαίο ΕΕΠ και ΕΒΠ;

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.