Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα Αναγνώστη: Όπου φτωχός και η μοίρα του....

Θα μου επιτρέψετε να επικοινωνήσω μαζί σας και να προβάλω ένα θέμα που άπτεται της ασφάλειας των Πολιτών της πόλης μας.

Συγκεκριμένα θα αναφερθώ για ένα Συμπολίτη μας με προβλήματα υγείας που περιφέρεται στην πόλη ρακένδυτος κουβαλώντας τα λιγοστά υπάρχοντά του, και ακίνδυνος για όλους τους άλλους.
Τελευταία κάμφθηκαν οι μεγάλες γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι συγγενείς του προχώρησαν ουσιαστικά σε .......

συμπαράσταση για ιατρική φροντίδα και καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του.

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε απόπειρα εμπρησμού της οικίας του που διασώθηκε τελευταία στιγμή από την επέμβαση της Πυροσβεστικής. Το σπίτι κρίθηκε ακατάλληλο για διαμονή έως ότου απομακρυνθούν τα καμένα υλικά και διορθωθούν η ζημιές εργασίες που ανέλαβαν οι συγγενείς του καθώς επίσης και ασφάλιση της οικίας και του περιβάλλοντα χώρου από το φόβο της ανακατάληψης από μετανάστες.

Πριν δύο ημέρες και ενώ απουσίαζε ο ιδιοκτήτης έγινε διάρρηξη της οικίας από αγνώστους οι οποίοι κυριολεκτικά έγδυσαν το σπίτι αφαιρώντας τα λιγοστά υπάρχοντα ρούχα και κλινοσκεπάσματα που διασώθηκαν από τη φωτιά. Μέχρι έπιπλα και ένα διπλό στρώμα πέταξαν πιθανόν από το μπαλκόνι ή τα παράθυρα δεδομένου ότι η κεντρική πόρτα δεν είχε παραβιασθεί. Δεν γνωρίζω αν οι συγγενείς έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία, όμως το περιστατικό είναι πραγματικό και εύκολα μπορείτε να το διασταυρώσετε.

Αναφέρω τα παραπάνω όχι για λόγους συμπόνιας προς τον πάσχοντα Συμπολίτη μας αλλά για να καταδείξω σε τι κατάντια έχει περιέλθει η πόλης των Φιλιατρών. Κάτι πρέπει να γίνει. Όλο και περισσότερα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων ακούμε καθημερινά. Μαθαίνω ότι πολλοί αφήνουν ανασφάλιστα τα εξοχικά τους για να μην προκληθούν μεγάλες ζημιές από τις διαρρήξεις που έτσι και αλλιώς δεν αποφεύγονται.

Ας βοηθήσουμε το έργο της Αστυνομίας ειδοποιώντας για κάθε περίεργο που πέφτει στην αντίληψή μας. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς το επόμενο θύμα. Και προς Θεού δεν στοχοποιώ κάποιους.
Η κρίση πιθανόν να ευθύνεται ώστε και ο γείτονας, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας να καταλήξει κλέφτης και διαρρήκτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.