Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΕΠΑΞΙΩΣ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

Με την συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατο του αείμνηστου Λυκειάρχη και Φιλιατρινολάτρη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Χρ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, πρωτεργάτη στην ίδρυση του πρώτου Αθλητικού Σωματείου και του πρώτου Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στα Φιλιατρά, ιδρυτή της.....

Αδελφότητας των εν Αθήναις Φιλιατρινών και του περιοδικού «ΦΙΛΙΑΤΡΑ», οι κάτοικοι των Φιλιατρών και οι απανταχού της γης Φιλιατρινοί εξέφρασαν την επιθυμία να τιμήσουν επαξίως τη μνήμη του, με μια προτομή του, η οποία θα στηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης μας.

Για όλους του Φιλιατρινούς, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ήταν αναμφισβήτητα ένας πραγματικά γνήσιος ευπατρίδης, ένας γενικά καταξιωμένος πνευματικός άνδρας και μεγάλος Δάσκαλος, μέσα σε όλη την κοινωνία των απανταχού Φιλιατρινών, ένας αξεπέραστος Φιλιατρινολάτρης, ένας ακούραστος ερευνητής, αρχαιόφιλος και ιστοριοδίφης, μ’ ένα και μοναδικό όραμα: Να αναδείξει την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Αποφασίσαμε ως εκ τούτου να διενεργήσουμε έναν παμφιλιατρινό έρανο, και κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλους ανεξαιρέτως τους Φιλιατρινούς, αλλά ιδιαιτέρως προς τα μέλη της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, στους αναγνώστες του περιοδικού «ΦΙΛΙΑΤΡΑ», στους συμπολίτες μας που δημοσιεύουν τις εργασίες τους στο περιοδικό αυτό και στους Συλλόγους μας που προβάλλουν τη δράση τους μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «ΦΙΛΙΑΤΡΑ», να συμβάλλουν θετικά στην πραγματοποίηση του ευγενούς αυτού σκοπού, καταθέτοντας τον οβολό τους, με έναν από τους δυο τρόπους που αναφέρουμε πιο κάτω.

Επειδή λόγω των capital controls δεν μπορούμε να ανοίξουμε ξεχωριστό δικό μας τραπεζικό λογαριασμό, για τις καταθέσεις των Φιλιατρινών που θα ήθελαν να συμμετάσχουν εμπράκτως στην απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, συνεργαζόμαστε στενά με τον δραστήριο και πολλά υποσχόμενο νέο φιλιατρινό Σύλλογο «ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» και χρησιμοποιούμε τον δικό τους υπάρχοντα λογαριασμό στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα, για να μπορούμε πλέον να σας προσφέρουμε εναλλακτικά, τους εξής δυο τρόπους είσπραξης των προσφορών σας:

1ος τρόπος: Μπορείτε αφενός να εμβάσετε την προσφορά σας, στον τραπεζικό λογαριασμό του ΟΜΙΛΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 382/001288-25 στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, σημειώνοντας πως η κατάθεσή σας «αφορά τον έρανο».

2ος τρόπος: Μπορείτε αφετέρου να δώσετε την χρηματική προσφορά σας σε μετρητά, στα δυο μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΑΝΟΥ. Είτε στον κ. Άλκη Ξύγκα στα Φιλιατρά, είτε στην Κα Βακώ Αθανασοπούλου-Βλάχου στην Αθήνα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ όμως στην πρώτη ανωτέρω περίπτωση, θα πρέπει να μην ξεχάσετε να γνωστοποιήσετε την προσφορά σας και στον συντονιστή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΑΝΟΥ κ. Κώστα Σπανό, είτε στέλνοντάς του μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο: 6974226412, είτε και στο email του: kaspan11@hotmail.com αναφέροντας το όνομά σας, το ποσόν της προσφοράς σας και την πόλη στην οποία διαμένετε.

Για την χρηματική προσφορά σας σε μετρητά, στον κ. Ξύγκα και την Κα Αθανασοπούλου, δεν χρειάζεται καμία ενέργεια εκ μέρους σας, γιατί θα φροντίσουν οι ίδιοι να ενημερώσουν τον συντονιστή του εράνου, ο οποίος θα αναλάβει να δημοσιεύσει ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΑΣ, στο περιοδικό ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΑΝΟΥ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ ΒΑΚΩ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΛΑΧΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.