Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Το χαστούκι που έδωσε ο Καραμανλής στη διαπλοκή, με την ηχηρή παρέμβαση υπέρ Μεϊμαράκη

Όταν ο μέσος οπαδός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στον “πρόεδρο της καρδιάς μας”, δεν μιλάει φυσικά για τον… Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε, με συγκρουσιακή διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, και με το παρελθόν της ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 να τον στοιχειώνει, δεν αγαπήθηκε ποτέ από την κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Παρόλο που στηρίχτηκε για να γίνει πρωθυπουργός.

Ο “πρόεδρος της καρδιάς”, είναι φυσικά ο Κώστας Καραμανλής. Εκείνος .....

με τον οποίο η κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας συνδέθηκε ψυχικά, ο πολιτικός που έγινε ηγέτης και οδήγησε την Κεντροδεξιά σε πολιτική ηγεμονία για περίπου μια δεκαετία.

Δεν είναι μόνο ο ανθρώπινος χαρακτήρας του Κώστα Καραμανλή, που τον έκανε τόσο αγαπητό στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι και η πολιτική διαδρομή του. Μια διαρκής μάχη κατά των συμφερόντων και της διαπλοκής. Των “νταβατζήδων”, που από την πλευρά τους έδωσαν σκληρή μάχη για να υπονομεύσουν την πρωθυπουργία του, και τελικά πέτυχαν την ανατροπή του το 2009, ανοίγοντας την πόρτα της Ελλάδας προς το ΔΝΤ, το Μνημόνιο και τη χρεοκοπία.

Σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να παραμείνει σιωπηλός όλα αυτά τα χρόνια. Να ενώνει, αντί να διχάζει. Και να παρεμβαίνει όπου και όποτε το έκρινε αναγκαίο, μέσω κύκλων του.

Μια τέτοια, κορυφαία στιγμή, ήταν η χθεσινή ηχηρή παρέμβασή του υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο στηρίζει στη μάχη ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Μια παρέμβαση που συζητήθηκε, προκάλεσε εντυπώσεις και… σόκαρε τη διαπλοκή και τους εκπροσώπους της, που επιχειρούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να προκαλέσουν σύγχυση αναφορικά με τη στάση του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Το πολιτικό αισθητήριο του Κώστα Καραμανλή τον οδήγησε να σηκώσει το γάντι που του έχει πετάξει η διαπλοκή, με τη στήριξη άλλων δυνάμεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μέσω των οποίων επιδιώκεται η διάσπαση της Κεντροδεξιάς, ώστε να διευκολυνθεί κατά αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας.

Την πραγματικότητα αυτή, ο Κώστας Καραμανλής την έχει εντοπίσει εδώ και καιρό. Όπως και την “καρδιά” του επιχειρηματικού και πολιτικού κέντρου που ενορχηστρώνει αυτή την εκστρατεία, με ρίζες μέσα στη Συγγρού και τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και η παρέμβαση του ήταν ένα απρόσμενο και ηχηρό χαστούκι στη διαπλοκή και τα σχέδιά της. Εκείνον άλλωστε φοβάται η διαπλοκή. Τον Κώστα Καραμανλή. Και δίνοντας μάχη κατά της εκλογής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η διαπλοκή προσδοκούσε στη διάσπαση, και κατά συνέπεια στην απονεύρωση του Κώστα Καραμανλή για το μέλλον.

“Κάνατε λάθος”, είπε εμμέσως χθες ο Κώστας Καραμανλής στους νταβατζήδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.