Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Απαιτούν τη συνέχιση λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων σε Φιλιατρά & Κοπανάκι

«Στα όπλα», για να μην πάρουν τα όπλα στις τοπικές τους κοινωνίες, για τις ζωές και τις περιουσίες τους, βρίσκονται οι κάτοικοι των Φιλιατρών και του Κοπανακίου, απαιτώντας τη συνέχιση λειτουργίας των εκεί αστυνομικών τμημάτων. Χθες και προχθές .....

διεξήχθησαν ενημερωτικές συζητήσεις – συγκεντρώσεις στα Φιλιατρά και το Κοπανάκι αντίστοιχα, όπου τόσο ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων όσο και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και κάτοικοι εκδήλωσαν την απόλυτη αντίθεση και τη σφοδρή αντίδρασή τους στην πρόταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, η οποία περιλαμβάνει «λουκέτο» στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, καθώς και σε εκείνο των Γαργαλιάνων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του Δήμου, με την τεράστια γεωγραφική έκταση, τον πληθυσμό και το πλήθος μεταναστών και λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την περιοχή, τέθηκαν οι μορφές αντίδρασης και κινητοποίησης, ώστε να γίνει αισθητό το μήνυμα των τοπικών κοινωνιών από την κυβέρνηση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ για το θέμα των αστυνομικών τμημάτων, όπως είπε ο κ. Κατσίβελας, θα συνεδριάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, θα ετοιμαστεί φάκελος με την πρόταση και το αίτημα του Δήμου και σύσσωμης της κοινωνίας της Τριφυλίας για την αναγκαιότητα παραμονής σε λειτουργία των υπαρχόντων αστυνομικών τμημάτων! Παράλληλα, δε, θα ζητηθεί από όλους τους βουλευτές, τους πολιτικούς και τα κόμματα να λάβουν επίσημη θέση για τα προωθούμενα «λουκέτα».

Μιλώντας στο «Θ», ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών, Παναγιώτης Φαρμάκης, ο οποίος συγκάλεσε την ανοιχτή συνεδρίαση του Τ.Σ., σημείωσε: «Οι υπηρεσίες ασφαλείας, όπως η Αστυνομία, δεν είναι εταιρείες να λειτουργούν και να στελεχώνονται με γνώμονα τους ισολογισμούς και τις μειώσεις δαπανών-προσωπικού.

Όπως ένα πλοίο ή ένα λεωφορείο που εκτελεί την άγονη γραμμή για να εξυπηρετήσει τους πολίτες, που μερικές φορές αυτό επιδοτείται, έτσι και ο σκοπός της Αστυνομίας πρέπει να παραμείνει στο "Να εξυπηρετεί", ανεξαρτήτως χρηματικού κόστους και καιρικών συνθηκών. Ο Δήμος Τριφυλίας αποτελείται από τις μεγαλύτερες Δημοτικές Ενότητες της Μεσσηνίας με συνολικό πληθυσμό 27.373 κατοίκους (απογραφή 2011). Η πόλη των Φιλιατρών είναι η 2η σε πληθυσμό πόλη της Μεσσηνίας μετά την Καλαμάτα, με πληθυσμό 6.791 κατοίκους, χωρίς να υπολογίζουμε τη δραματική αύξηση του εργατικού πληθυσμού τις περιόδους συγκομιδής της ελιάς και άλλων κηπευτικών. Δε νοείται η 2η σε πληθυσμό πόλη στη Μεσσηνία να στερείται του αστυνομικού της τμήματος.

Πέρυσι, τέτοια εποχή, το Τοπικό Συμβούλιο των Φιλιατρών ζήτησε επίσημα την αναβάθμιση της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος και, αντ’ αυτού, ένα χρόνο μετά καλούμαστε να διαπραγματευτούμε την παραμονή του. Απαντούμε προς κάθε υπεύθυνο αυτών των παράλογων και επικίνδυνων, για την ασφάλεια των πολιτών, αποφάσεων: "Δε διαπραγματευόμαστε". Απαιτούμε την παραμονή του αστυνομικού τμήματος στα Φιλιατρά, και από την πλευρά μας έχουμε λύσεις για το στεγαστικό και τις άλλες ανάγκες λειτουργίας του τμήματος αυτού».

Η συνεδρίαση στα Φιλιατρά συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ και στο τέλος θα εκδιδόταν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης διεξήχθη σύσκεψη δημοτικών και τοπικών συμβούλων και εκπροσώπων συλλόγων, παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας, καθώς και του αντιδημάρχου Δ.Ε. Δωρίου του Δήμου Οιχαλίας, στο δημοτικό κατάστημα Κοπανακίου, όπου όλοι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν δυναμικά και μαζικά για να μην μπει «λουκέτο» στο εκεί Α.Τ. «Όχι μαύρο στη ζωή μας», επισήμανε ο κ. Κατσίβελας, προσθέτοντας ότι «εδώ δε μαζευτήκαμε για πλάκα. Για να αυτοϊκανοποιηθούμε…», ενώ ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι το Α.Τ. Κοπανακίου έχει αντιμετωπίσει 5 ληστείες, έχει εξιχνιάσει 2 ληστείες μετά φόνου και πολλές χασισοφυτείες.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Αλέκος Κουτρουμπής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία του Α.Τ. και πρέπει να το απαιτήσουν με κάθε αγώνα, επειδή η περιοχή είναι πολύ μεγάλη, και της Δ.Ε. Αετού και της Δ.Ε. Δωρίου δίπλα, και χωρίς Αστυνομία θα μείνουν οι κάτοικοι έρμαιο των κακοποιών, προσθέτοντας πως κάθε Κυριακή στο Κοπανάκι για το παζάρι μπαίνει χιλιάδες κόσμος και η Αστυνομία πρέπει να είναι παρούσα! «Να βγούμε στο δρόμο, να σηκώσουμε μπαϊράκι», σημείωσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αετού, Αντώνης Λόντος.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κοπανακίου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι το Α.Τ. Κοπανακίου υπάρχει περίπου 80 χρόνια και αστυνομεύει περί τις 30 κοινότητες και εάν κλείσει, θα υπάρξει σοβαρό θέμα έλλειψης ασφάλειας και αύξηση της εγκληματικότητας. Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δωρίου, Θανάσης Κόλλιας, είπε πως από κοινού και δυναμικά πρέπει να δράσουν με συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς η αναγκαιότητα της ύπαρξης Α.Τ. είναι αναμφισβήτητη.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.