Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Μήνυμα για τις γιορτές από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη

«Αγαπητοί συμπατριώτες,

Τα Φετινά Χριστούγεννα σκιάζονται από γεγονότα που μας συγκλονίζουν όλους.
Στην Πατρίδα μας φτάνουν καθημερινά πρόσφυγες, που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή τη δική τους αλλά και της οικογένειάς τους από τη φρίκη του πολέμου.
Διεκδικούν το .....

δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια και για αυτήν τους την επιδίωξη, η χώρα μας αποτελεί το πρώτο ασφαλές καταφύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχουν, δυστυχώς, και πολλοί πρόσφυγες που δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε μας και χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή, πέφτοντας θύματα των αδίστακτων κυκλωμάτων δουλεμπορίου.

Οι ελληνικές αρχές καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να συνδράμουν και να βοηθήσουν αυτούς τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης ανάγκης. Ο ελληνικός λαός, επίσης, επιδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής του, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στους πρόσφυγες, παρόλο που και ο ίδιος διανύει δύσκολες μέρες.

Ωστόσο, ιδιαίτερα αυτές τις Γιορτινές Ημέρες, αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έρχεται, ας εντείνουμε τις προσπάθειές μας και ας επιδείξουμε αλληλεγγύη όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά και για κάθε αδύναμο συμπολίτη μας.
Αυτές οι ημέρες ας γίνουν η αφορμή, να συνδράμουμε όσο μπορούμε αυτούς που έχουν ανάγκη, που είναι μόνοι ,τους ηλικιωμένους ,τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ασθενείς και τους περιθωριοποιημένους.

Να δυναμώσουμε τους οικογενειακούς δεσμούς ,να κρατήσουμε ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και το θρησκευτικό μας συναίσθημα. Μόνο ενωμένοι ,με ζωντανή την εθνική μας ταυτότητα, θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.
Aυτά τα Χριστούγεννα ας ασπαστούμε το ουσιαστικό νόημα της Γέννησης του Θεανθρώπου που είναι η αγάπη, η ελπίδα, το θάρρος και η πίστη στις αληθινές αξίες της ζωής.

Διαπνεόμενοι από αυτές τις αλήθειες , θα μπορέσουμε, να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη, να μεγιστοποιήσουμε την ευαισθησία μας και να επιτύχουμε έτσι την ατομική αλλά και την κοινωνική μας πρόοδο και ανέλιξη.
Σας εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία και προσωπική ευτυχία».

Η Αντιπεφερειάρχης Π.Ε.Μεσσηνίας

Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.