Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής «Η ΕΡΑΝΗ» έκοψε την Πίτα της.

Η Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής «Η ΕΡΑΝΗ», τέλεσε χτες 9 Φεβρουαρίου 2016, Εορταστικό Εσπερινό, μετά Αρτοκλασίας, προς τιμήν του τον Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους, στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής ( οδό Ακαδημίας), όπου και τιμάται ο Άγιος στο Νότιο κλίτος του, πρωτοστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη ......

Ισπανίας και Πορτογαλίας και Εξάρχου Μεσογείου Θαλάσσης, κ. Πολυκάρπου, συμμετέχοντος του Πρωτοπρεσβυτέρου Φιλιατρινού π. Ιωάννη Λιακόσταυρου, που ευλόγησε και την Πίτα του Συλλόγου.

Ακολούθησε η κοπή Πίτας στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.

Ο Πρόεδρος Στρατηγός κ. Νίκος Βορρές, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, και για τα 40 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της Αδελφότητας των εν Αθήναις Φιλιατρινών και του περιοδικού «ΦΙΛΙΑΤΡΑ», αείμνηστου Λυκειάρχη και ευπατρίδη Παναγιώτη Χρ. Παπαχριστόπουλου.

Η αδελφότητα βράβευσε, απονέμοντας Τιμητική Πλακέτα, στον καταξιωμένο, διεθνή Εικαστικό συμπατριώτη μας Παύλο ( Διονυσόπουλο ).
Ο Παύλος εμφανώς συγκινημένος, μας τίμησε με την ευγενική -παρουσία του.
Ασυμβίβαστος καλλιτέχνης, με δημιουργική φαντασία έξω από σχολές και ρεύματα, που στα έργα του η ζωή αποκτά πτυχώσεις.
Γεννήθηκε το 1930 στα Φιλιατρά.
Δεκαεπτά ετών, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και δύο χρόνια αργότερα μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών.
Παίρνοντας υποτροφία, πήγε στο Παρίσι, και παράλληλα εργάστηκε για το θέατρο και τη διαφήμιση.
Εκεί γνώρισε νεορρεαλιστές- καλλιτέχνες και άρχισε να χρησιμοποιεί το ψαλίδι και να κόβει περιοδικά σε λωρίδες, μέχρι την ημέρα, που ανακάλυψε τις αφίσες, στο Μετρό του Παρισιού.
Οι πολλές εκθέσεις και οι καλές κριτικές, τοποθέτησαν άξια τον Παύλο ανάμεσα σε μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής.
Το 1980 συμμετείχε στην Μπιενάλε της Βενετίας.
Το 1992 η πόλη του Παρισιού οργάνωσε μια μικρή αναδρομική έκθεση του Παύλου στο παρεκκλήσι της Σορβόννης με τίτλο «30 χρόνια χαρτιού».
Τον Ιούλιο του 2014 εγκαινιάστηκε έκθεσή του με τίτλο" Le Tire Bouchon dans tous ses états" στην Kapopoulos Fine Arts στην Μύκονο.

Η ατμόσφαιρα γιορτινή, σε μια αίθουσα κατάμεστη, μια ευκαιρία συνάντησης με τους συμπατριώτες μας, μας γέμισε ιδιαίτερη χαρά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Πάνος Χαραλάμπους, καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
ο κ. Παναγιώτης Λούτος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας .
ο Πρόεδρος Συλλόγου Χαλαζωνιτών κ. Γιώργος Λάνος
η κ.Μαρία Λιακάκη, πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών
και πλήθος Φιλιατρινών και των φίλων τους .
Ο Πρόεδρος Στρατηγός κ. Νίκος Βορρές, το διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του, ευχήθηκαν Καλή Χρονιά με Υγεία και Δημιουργικότητα στους παρισταμένους και τις οικογένειές τους.

Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.