Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Εσπερινός για τον Αγιο Χαράλαμπο και Κοπή Πίτας από την Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής

H Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής η «Εράνη», την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6:30μ.μ., σας προσκαλεί όπως συμμετέχετε στον Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας, προς τιμήν του τον Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (οδό Ακαδημίας).

Στην συνέχεια και ώρα 8:00μ.μ., θα ακολουθήσει .....

η κοπή Πίττας στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.

Η αδελφότητα, με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Νίκου Βορρέ και του Διοικητικού συμβουλίου, θα βραβεύσει τον διεθνούς φήμης συμπατριώτη μας καλλιτέχνη Παύλο (Διονυσόπουλο), πρωτοπόρο εικαστικό δημιουργό, που «Τα χρώματα του είναι σε κίνηση…».

Ο Παύλος [Διονυσόπουλος] γεννήθηκε το 1930 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ της Αθήνας (1949-1953) με το Γ. Μόραλη.
Το 1954 πήγε στο Παρίσι με γαλλική υποτροφία. Eπέστρεψε στην Αθήνα το 1955 και εργάστηκε για τη διαφήμιση και το θέατρο, έως το 1958.
Με τριετή υποτροφία του ΙΚΥ, έφυγε πάλι για το Παρίσι, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα.
Το πρωτότυπο - ξεχωριστό έργο του, διακατέχεται από το πρωτοποριακό κλίμα της δεκαετίας του ’60, των Nouveaux Realistes και του Pierre Restany.
Το υλικό του το τυπωμένο χαρτί (κυρίως από αφίσες), κομμένο μηχανικά σε λουρίδες, που σχηματίζει κυματιστές επιφάνειες, όπου τα χρώματα και η ύλη γίνονται ένα....

Σας περιμένουμε όλους.

Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.