Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ) συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου/Π.Ε. Μεσσηνίας, στις 26 Μαΐου 2016, αεροπορική εκδήλωση άφιξης στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA), η οποία τελεί υπό .....

την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι oι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί η συμμετοχή σαράντα-πέντε ιδιωτικών αεροπλάνων τύπου CIRRUS που θα έρθουν για πρώτη φορά στην χώρα μας για το σκοπό αυτό, από όλη την Ευρώπη, μέσω της διεθνούς ένωσης ιδιοκτητών και πιλότων αεροσκαφών Cirrus /“COPA”. Με ιδιαίτερη χαρά θα γίνει και η υποδοχή του κου Joe Mcmillen, ο οποίος κάνει το γύρο το κόσμου με ένα Cirrus SR22T.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται μια τέτοια διεθνής συνάντηση στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, γεγονός που την εισάγει στον διεθνή τουριστικό-αεροπορικό χάρτη. Όλοι οι ξένοι πιλότοι-επισκέπτες είναι υψηλού βιοτικού επιπέδου και έρχονται με τις οικογένειές τους για να γνωρίσουν την φιλοξενία της χώρας μας. Παράλληλα θα διεξαχθούν και εκδηλώσεις υποδοχής και αναχώρησης στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας (120ΠΕΑ) ειδικά για το σκοπό αυτό.

Στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαϊου 2016 συνέντευξη τύπου, στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE στην Αθήνα, στην οποία παρευρέθηκαν και μίλησαν, η κα Αντωνία Μπούζα, Περιφερειακή Σύμβουλος Μεσσηνίας, εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού, ως Εκπρόσωπος Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Χρήστος Λεοντόπουλος, Α Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, εκπρόσωπος COPA και FLIGHT EXPERIENCE Aeroclub, ο κ. Γιώργος Τσιπριάνης, Β Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, η κα Παναγοπούλου, Πρόεδρος ΚΕΑΔΗΜ, Εκπρόσωπος Δήμου Μεσσήνης και ο κ. Φωκίων Ζαϊμης, Πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες ΑΕ.

Στην εισήγησή της η κα Μπούζα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για τη στήριξη και συνδιοργάνωση αυτής της τόσο σημαντικής για τον τουρισμό εκδήλωσης.

Επεσήμανε, δε, ότι αφορά ένα ιδιαίτερο πεδίο τουρισμού που θέλουμε να αναπτύξουμε στον τόπο μας και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, όπου υπάρχουν οι συνθήκες προς τούτο. Η παρουσία δεκάδων ξένων πιλότων, τόνισε η κα Μπούζα, από όλη την Ευρώπη και η παρουσίαση του νέου αεροσκάφους Cirrus, το αναδεικνύει ως γεγονός διεθνούς εμβέλειας που θα βοηθήσει δυναμικά την Πελοπόννησο και θα αναδείξει τις προοπτικές που διαγράφονται μέσω της δυναμικής που αναπτύσσει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως πύλη εισόδου. Ήδη η Πελοπόννησος συνδέεται με 20 ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τακτικές πτήσεις και πτήσεις τσάρτερ.

Τελειώνοντας, η κα Μπούζα αναφέρθηκε στο ανενεργό μέχρι σήμερα αεροδρόμιο της Τριόδου στο Δήμο Μεσσήνης. Σημείωσε, δε, ότι με το κατάλληλο ενδιαφέρον από την Πολιτεία, μπορεί να αποτελέσει το «σπίτι» των αεροσκαφών τέτοιου τύπου και να καταστεί το 1ο αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στη χώρα μας, με σημαντικά οφέλη για την εξέλιξη του αεροπορικού τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.