Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Οχι από Μανιάτη στο κλεισιμο ή υποβάθμιση του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας

Επιστολή προς τον Υπουγό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο έστειλε σήμερα ο πρόεδορς του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτης ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού που βρίσκεται στην Καλαμάτα τονίζοντας ότι είναι μείζονος σημασίας για την πόλη καθώς είναι το πιο σύγχρονο της Ελλάδος που σημαίνει λιγότερη συντήρηση και κόστος λειτουργίας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μανιάτη αναφέρει:


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη αναδιοργάνωσης των Ένοπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτής εξετάζεται ο εξορθολογισμός και ο τρόπος λειτουργίας στρατοπέδων σε όλη την επικράτεια.

Όσον αφορά την Καλαμάτα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για την λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσης του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης.

Σύμφωνα με τις περσινές δηλώσεις σας στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα βάζατε τέλος στα σενάρια περί κλεισίματος στρατοπέδου και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού συνέχισε να δέχεται δεκάδες σειρές νεοσύλλεκτων.
Επειδή για πρώτη φορά τέθηκε ζήτημα κατάργησης του κέντρου νεοσύλλεκτων της Καλαμάτας τον Μάρτη του 2015 δεσμευθήκατε ενώπιον του Δημάρχου Καλαμάτας ότι ούτε πρόκειται να κλείσει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού αλλά ούτε και να αλλάξει η χρήση του.

Κύριε Υπουργέ,
Δεν διαφωνούμε με τον εξορθολογισμό γενικώς των ένοπλων δυνάμεων, όμως όπως θα πρέπει να γνωρίζετε το 9ο Σύνταγμα είναι το πιο σύγχρονο της Ελλάδος που σημαίνει λιγότερη συντήρηση και κόστος λειτουργίας, έχει άριστες εγκαταστάσεις και η περιοχή πολύ καλές καιρικές συνθήκες για την εκπαίδευση των στρατιωτών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θεωρεί μείζονος σημασίας την συνέχιση της λειτουργίας του 9ου Συντάγματος Πεζικού που εκτός των άλλων, στηρίζει την τοπική οικονομία, την οικονομική ανάπτυξη και συντάσσεται με όλους τους φορείς του Ν. Μεσσηνίας για την συνέχιση της λειτουργίας του.
Σας καλούμε να ανακαλέσετε και να αναλογισθείτε τα λόγια και τις πράξεις σας.

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.