Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ενεργοποίηση πομπών της ΕΡΤ στην Πελοπόννησο. Τι σημαίνει αυτό?

Η ΕΡΤ ενημερώνει ότι από τον Ιούνιο 2016 ενεργοποιήθηκαν ψηφιακοί πομποί της ΕΡΤ σε 11 σημεία εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης, στα οποία -έως τότε- τα προγράμματα της ΕΡΤ μεταδίδονταν μόνον από πομπούς της Digea.

Τα σημεία αυτά και τα αντίστοιχα κανάλια εκπομπής τους είναι:

1. ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Κ24)
2. ΚΑΤΣΙΚΑΣ (Κ26)
3. ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ (Κ26)
4. ΛΙΔΩΡΙΚΙ (Κ26)
5. ΔΙΔΥΜΑ (Κ33)
6. ΝΑΥΠΛΙΟ (Κ33)
7. ΡΕΙΧΕΑ (Κ22)
8. ΑΝΑΒΡΥΤΗ (Κ22)
9. ΚΥΘΗΡΑ (Κ22)
10. ΦΡΑΓΚΑΠΗΔΗΜΑ (Κ26) και
11. ΣΜΕΡΝΑ (Κ26)

Από αυτά τα σημεία εκπομπής εκπέμπεται η πρώτη πολυπλεξία της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ HD και Βουλή) και καλύπτονται οι νομοί ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και ΦΩΚΙΔΑΣ.

Τα προγράμματα της ΕΡΤ συνεχίζουν, επί του παρόντος, να εκπέμπονται και μέσω πομπών της DIGEA στα ήδη γνωστά κανάλια εκπομπής για τις προαναφερθείσες περιοχές.

Στις περιοχές αυτές, για τη λήψη των νέων συχνοτήτων των προγραμμάτων της ΕΡΤ απαιτείται συντονισμός των δεκτών.

Η ΕΡΤ θα ενημερώσει εγκαίρως τους τηλεθεατές των περιοχών αυτών για την οριστική διακοπή της μετάδοσης των προγραμμάτων της από τις παλαιότερες συχνότητες μέσω των πομπών της Digea.

Τι σημαίνει αυτό.

Τα κανάλια της ΕΡΤ θα σταματήσουν σε λίγο να εκπέμπονται από την συχνότητα 49 (698 MHz) που τώρα εκπέμπονται μέσω της Digea στην θέση Φραγκαπήδημα Πύργου Ηλείας. Οπότε δεν θα πιάνετε τίποτα στις θέσεις που βλέπατε ΕΡΤ.

Η εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ από το Φραγκαπήδημα γίνεται ήδη από το δικό της δίκτυο στο κανάλι 26 (514 MHz) και καλό θα ήταν να συντονίσετε τους δέκτες σας στις νέες συχνότητες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Από το Κέντρο εκπομπής του Αίνου Κεφαλλονιάς δεν θα γίνει καμία αλλαγή καθώς εκεί η ΕΡΤ εκπέμπει ήδη εδω και πολύ καιρό στις δικές της συχνότητες. Η αλλαγη θα γίνει μ΄πνο στο Φραγκαπήδημα του Πύργου Ηλείας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.