Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Φιλιατρά: Στην υπερκατανάλωση οφειλόταν η διακοπή νερού όλο το βραδυ. Ενδέχεται να ξαναγίνει αν δεν ελλατωθει η κατανάλωση.

Πολλά ήταν τα παράπονα που βρήκαμε σήμερα το πρώι στο inbox του Filiatra News και στάλθηκαν κατα την διάρκεια της χθεσινής βραδιάς σχετικά με τις στερεμένες βρύσες που υπήρξαν στην πόλη.

Τα παράπονα .....

αυτά τα θέσαμε υπόψιν του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Καναλουπίτη που όπως πάντα βρίσκεται στο Δημαρχείο και ακούει όλους τους πολίτες και τον ρωτήσαμε τι συνέβη και υπήρξε διακοπή στην υδροδότηση.

Ο κ. Καναλουπίτης είπε ότι "Το πρόβλημα στην πόλη μας είναι μεγάλο με το νερό και οι υδραυλικοί του δήμου μας ασχολούνται 24ώρες το 24ωρο για να το λύσουν.

Δυστυχώς το νερό που έρχεται από την Καναλουπού είναι ελάχιστο για να μην πω μηδαμηνό και οι Γεωτρήσεις δεν βγάζουν το νερό που έβγαζαν παλιά. Το αποτέλεσμα είναι και λόγω της υπερκατανάλωσης και λόγω του καλοκαιριού των πολλών κατοίκων τώρα που κατοικούν στην πόλη μας, να υπάρχει πρόβλημα στην ύδρευση.

Χθες συγκεκριμένα η δεξαμενή είχε φτάσει στον πάτο. Και πήραμε την απόφαση την απόφαση και το κλείσαμε το νερό στις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί για να γεμίσει η δεξαμενή μας γιατί αλλιώς θα συνεχιζόταν το πρόβλημα και σήμερα το πρωί.

Ευτυχώς αυτό απέδωσε, γέμισε η δεξαμενή το βράδυ λόγο που το είχαμε κλείσει το νερό σήμερα η πόλη υδροδοτείται κανονικά.

Το απόγευμα θα δούμε σε ποιο σημείο θα είναι και πάλι η δεξαμενή μας και ελπίζω να μην φτάσουμε πάλι στο σημείο για να κόβουμε το νερό στις 11 το βράδυ καθηερινά.

Δεν είναι απο εμάς, δεν είναι ανικανότητα. Ισα ίσα που ασχολούμαστε 24 ωρες το 24ωρο.
Εχει να κάνει με την ανομβρία που έπληξε την περιοχή των Φιλιατρών φέτος που είχε σαν αποτέλεσμα για να μειωθεί το νερό και αυτό που έρχεται από την Καναλουπού και από τις γεωτρήσεις μας και έχουμε αυτό το πρόβλημα.

Το αντιμετωπίζουμε συνειδητά με δουλειά και ελπίζουμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο για να μην έχουμε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Ήδη από το πρωί σήμερα οι υδραυλικοί ψάχνουν την πόλη και τα περίχωρα με κατάλληλα μηχανήματα να δουν μήπως υπάρχει κάποιο κρυφό σπάσιμο σε κάποιον αγωγό.
Στην επιφάνεια δεν φαίνεται κανένας.

Επίσης ψάχνουμε και για παράνομες συνδέσεις και για παράνομα ποτίσματα που αφορούν κηπευτικά και πότισμα των ελιών οι οποίοι χρησιμοποιούνε για τη δουλειά αυτή το νερό το οποίο είναι πολύτιμο για τους κατοίκους της πόλης μας.

Ζητάμε την συνδρομή και συμπαράσταση του κόσμου που μπορεί να μας βοηθήσει, αν ξέρουν κάτι για το που σπαταλιέται το νερό να έρθει στο Δημαρχείο να το αναφέρει. Εμείς θα τηρήσουμε φυσικά την ανωνυμία του, γιατί εξ αιτίας τους η πόλη μένει χωρίς νερό γιατί κάποιοι το χρησιμοποιούν αλόγιστα σε άλλες χρήσεις..."


Αρχική δημοσίευση 11.07.2016 ώρα 14!20



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.