Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Theresa May: O Βρετανικός «αντίποδας» της Angela Merkel;

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ερωτήματα, εικασίες, υποθέσεις, αναλύσεις, εκτιμήσεις, ερμηνείες και προοπτικές από τη στιγμή που η Βρετανίδα πρώην Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Κάμερον ανέλαβε καθήκοντα Πρωθυπουργού και εγκαταστάθηκε με τον σύζυγό της στο 10 Downing Street, στη παγκοσμίως γνωστή Λονδρέζικη διεύθυνση.
Σαφέστατα είναι ......

πολύ νωρίς για οποιαδήποτε σοβαρή εκτίμηση και αξιολόγηση για το μέλλον τόσο της Κυρίας Theresa May όσο και της Κυβερνήσεως των Συντηρητικών και, φυσικά, της Μεγάλης Βρετανίας μετά το ιστορικό BREXIT…

Πολλοί αναλυτές είχαν επικεντρωθεί στο δεδομένο ότι η νέα Βρετανίδα Πρωθυπουργός είναι η 2η στην πολιτική ιστορία της Πατρίδας της μετά την μακαρίτισσα Θάτσερ. Και για πολλούς το ερώτημα ήταν εάν θα αποδειχθεί «αντίποδας» της Γερμανίδας καγκελαρίου Κυρίας Angela Merkel η οποία διανύει ήδη την 3η πενταετή θητεία της.
Αυτό το ερώτημα υποχρεωτικά θα περιμένει την απάντησή του στο μέλλον.
Υπήρξαν, όμως, και άλλα ερωτήματα όπως π.χ. εάν θα ισορροπήσει τις αναλογίες ανδρών γυναικών στο Υπουργικό της Συμβούλιο και πώς θα χειριστεί ικανά στελέχη του Κόμματός της που «πρωτοστάτησαν» στο δημοψήφισμα υποστηρίζοντας το BREXIT ενώ η ίδια ήταν ενάντια στην αποχώρηση από την Ε.Ε. και υπέρ του BR-MAIN…

Στα ερωτήματα αυτά η νέα Βρετανίδα Πρωθυπουργός έδωσε ήδη τις απαντήσεις της και, σύμφωνα με τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές έδωσε σημαντικό δείγμα γραφής και «σμίλεψε» το δικό της ηγετικό προφίλ!..

Στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο δεν αυξήθηκε ο αριθμός των γυναικών που κατέχουν τα σχετικά χαρτοφυλάκια ΑΛΛΑ εδώ δεν είναι οι αριθμοί που έχουν τόση σημασία όσο τα ποιοτικά στοιχεία των επιλογών της κ May.
Συγκεκριμένα ΔΥΟ από τις κορυφαίες θέσεις κατέχονται από γυναίκες καθώς η νέα Κυβέρνηση έχει γυναίκα Πρωθυπουργό και γυναίκα είναι η διάδοχος της Κυρίας Theresa May στο Υπουργείο εσωτερικών. Γυναίκες ανέλαβαν τα χαρτοφυλάκια της Παιδείας, της Δικαιοσύνης, του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού.

Τα 2/3 του νέου Υπουργικού Συμβουλίου είναι άτομα που παρακολούθησαν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και όχι ΙΔΙΩΤΙΚΑ…Η νέα Υπουργός Παιδείας κ Justine Greening είναι παράγωγο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και όχι των ιδιωτικών Σχολείων…
Ακόμη περισσότερες γυναίκες πλαισιώνουν την νέα Πρωθυπουργό σε καίριες θέσεις όπως και αυτή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Αναθέτοντας τα χαρτοφυλάκια του Υπουργείου Εξωτερικών στο ηγετικό στέλεχος του BREXIT κ Boris Johnson και του Υπουργείου Διαπραγματεύσεων Εξόδου από την Ε.Ε. στον επίσης υπέρμαχο του BREXIT κ David Davis η Βρετανίδα Πρωθυπουργός ουσιαστικά επέλεξε όχι μόνο να «ρισκάρει» αλλά και να αναθέσει τις «ευθύνες» της ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ σε δύο στελέχη του Κόμματός της που την επεδίωξαν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.