Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ

Οι νυχτερινές διακοπές νερού που γίνονται στην πόλη μας και ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας δεν είναι από βλάβες , γιατί αυτές με την καθημερινή μας ενασχόληση , την εργατικότητα των υπαλλήλων της ύδρευσης και τη συνεργασία μας με τη ΔΕΥΑΤ , τις έχουμε αποκαταστήσει σε ποσοστό 99% . Οφείλονται σε δύο βασικούς λόγους . Πρώτον και κυριότερον στη μη έλευση νερού προς τα Φιλιατρά από την ......

κοινότητα της Πλάτης και δεύτερον στην υπερκατανάλωση που συμβαίνει τους θερινούς μήνες ( αύξηση πληθυσμού , καθημερινά μπάνια , πότισμα κήπων και παράνομα ποτίσματα σε γεωργικές καλλιέργειες ) .

Οι πηγές που υπάρχουν στην Πλάτη και τροφοδοτούνε την πόλη μας , δυστυχώς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια , λόγω της ανομβρίας που έπληξε τη φετινή χρονιά την περιοχή μας , στέρεψαν με αποτέλεσμα να μην έρχεται ούτε μια σταγόνα νερό στη δεξαμενή μας . Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του γεγονότος αυτού σας γνωρίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια το νερό που ερχόταν από την Πλάτη ήταν τόσο πολύ , που μας έφτανε τους χειμερινούς μήνες για τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας , χωρίς να χρησιμοποιούμε τις γεωτρήσεις , τις οποίες χρησιμοποιούσαμε μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες . Το στέρεμα των πηγών έγινε πριν από περίπου ένα μήνα εντελώς ξαφνικά , με αποτέλεσμα να μην προλάβουμε λόγω έλλειψης χρόνου να βρούμε εναλλακτικές λύσεις γιατί αυτές τεχνικά είναι χρονοβόρες . Ήδη από τώρα φροντίζουμε και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες , ώστε του χρόνου να μην έχουμε παρόμοιο πρόβλημα .

Αυτή τη στιγμή η πόλη μας υδροδοτείται και από τις (5) πέντε γεωτρήσεις που υπάρχουν γύρω μας και δουλεύουν επί 24ώρου βάσεως . Δυστυχώς το νερό που μας παρέχουν , λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει τώρα το Καλοκαίρι , δεν επαρκεί για τις ανάγκες μας . Όταν η στάθμη του νερού στη δεξαμενή μας φτάσει στο μηδέν , αναγκαζόμαστε τη νύχτα που η κατανάλωση είναι μικρότερη να κλείνουμε την παροχή νερού προς την πόλη μας για λίγες ώρες ( περίπου από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί ) . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γεμίζει η δεξαμενή μας και να μην έχουμε πρόβλημα την επόμενη ημέρα που οι ανάγκες για υδροδότηση είναι περισσότερες .

Σε συνέντευξη που έδωσα και δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2016 στο Filiatra News (Κλίκ) , είχα ενημερώσει τους συμπολίτες μου για το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης . Σας γνωρίζω επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας αδυνατούμε να ξέρουμε εκ των προτέρων αν θα επαρκέσει το νερό και για την επόμενη για να σας ενημερώσουμε για τη διακοπή , γιατί αυτό φαίνεται μόνο αργά το βράδυ . Η απόφαση για τη διακοπή , όταν χρειαστεί , παίρνεται εκείνη την ώρα μετά από συνεχή έλεγχο της στάθμης του νερού στη δεξαμενή και θα γίνεται και προς τα Φιλιατρά και προς Αγρίλι και Αγία Κυριακή . Φυσικά λόγω της ακαταλληλότητας της ώρας ( αργά τα μεσάνυχτα ) δεν μπορούμε να σας ειδοποιήσουμε .

Ζητούμε την κατανόησή σας και τη συμπαράστασή σας για το πρόβλημα της ύδρευσης που υφιστάμεθα όλοι και να ξέρετε ότι κάνουμε τα πάντα για να λυθεί . Ήδη έχουμε κάνει διακοπές νερού σε παράνομες συνδέσεις και σε ποτίσματα που γίνονται σε ελιές και σε καλλιέργειες κηπευτικών και ζητούμε τη βοήθειά σας σε αυτό . Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες ή να καταγγείλουν τυχόν παρανομίες , η πόρτα μου στο Δημοτικό κατάστημα στα Φιλιατρά είναι πάντα ανοιχτή .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΙΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.