Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Τα Αστυνομικά τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου μονοπώλησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο [ 8 Video ]

Η υπόθεση με τα Αστυνομικά τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου ήταν το θέμα που μονοπώλησε επι 3ωρο την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.
Το θέμα δεν ήταν σε .......

ημερήσια διάταξη αλλά ζητήθηκε να συζητηθεί πριν τα θέματα προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση για το τι πρόκειται να γίνει ως συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Την εισήγηση την έκανε ο Γιατρός Δημήτρης Σαρματζής είπε ότι το θέμα με το Αστυνομικό τμήμα είναι το μείζον θέμα για τον Φιλιατρινό λαό αλλά και τους απόδημους Φιλιατρινούς (εγχώριους του εξωτερικού).
Τόνισε ότι ζητούμενο τώρα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα όλων των Φιλιατρινών και Τριφύλιων για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε.

Αναφέρθηκε στην συνάντηση με τον Κωνσταντινέα και την τηλεφωνική συνομιλία με την Κοζομπόλη και χαρακτήρισε τα πράγματα κρίσιμα. Καταφέραμε να αποσπασουμε μια αόριστη παρέμβαση που θα κάνουν στον Υπουργό Νίκο Τόσκα.



Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε ότι ο Δήμος Δεν είναι δυνατόν να δεχτε΄λι κλέισιμο αστυνομικών τμημάτων. Ειδικά όταν το κράτος από την μία αποχωρεί από την περιοχής και από την άλλη θέλει να στείλει στον Δήμο Λαθρομετανάστες.



Στην τοποθέτηση του ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Ανδρινόπουλος, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο σήμερα συνεδριάζουν απ΄την στιγμή που έχει προηγηθεί ένα συλλαλητήριο στην πόλη των Φιλιατρών και τοποθετήσεις Δημοτικών συμβούλων. Και πρότεινε να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρότεινε δε να μην πληρωθεί Εφορία ΕΝΦΙΑ κλπ κλπ προκειμένου να πιέσουμε την Κυβέρνηση.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που πρόσκειται στο ΡΑΚΙ Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, αναφέρθηκε στην σκληρή επιστολή που έστειλε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών προς τα αρμόδια όργανα του κόμματους τους.



Ο Επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ Σαράντος Κουκούμης τόνισε ότι τα τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου και Κυπαρισσίας και άλλων υποβαθμίστηκαν συνειδητά τόσα χρόνια. Και καταργήσεις οργανικών θέσεων είχαμε, και αποσπάσεις κλπ κλπ.
Εξέφρασε την αντίθεση του στο να αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα των τμημάτων ο Δήμος υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός θα πάει στους πολίτες και θα φορτωθούν και άλλα βάρη οι δημότες.

Ο Μπάμπης Καλογερόπουλος κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι δεν λειτουργεί ως δήμαρχος αλλά ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ανέφερε το θέμα με την πρόταση που είχε γίνει από το Υπουργείο για πολυδύναμο και αναρωτήθηκε γιατί δεν το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο αυτή η πρόταση.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι αν υπήρχε τέτοια απόφαση αυτή όπως είχαν πει από το υπουργείο, το πολυδύναμο θα πήγαινε στην έδρα του Δήμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα τα υπόλοιπα θα έκλειναν.
Επανέλαβε την θέση του Δήμου ότι δεν θέλουμε να κλείσει κανένα τμήμα στον Δήμο Τριφυλίας.



Ο Αντιδήμαχος Παναγιώτης Τσίγγανος τόνισε ότι είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η ενότητα ΟΛΩΝ στον δήμο για να διεκδικήσουμε από το υπουργείο την διατήρηση των τμημάτων.

Ο δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Μπακούρος τόνισε ότι το θεμα είναι εξόχος πολιτικό. Πολιτικα στρουθοκαμιλιζουμε για να κρύψουμε την πραγματικότητα που είναι ότι η Ελλαδα ετεροδικείται απο το 2011 και μετα με πράξεις νομοθετικοί περιεχόμενου που έρχονται μεταφράζονται και ψηφίζονται.
Διαμαρτυρόμαστε΄και δεν γίνεται τίποτα. κάνουμε ψηφίσματα και δεν γίνεται τίποτα
Πιστεύαμε ότι με αυτή την υποτιθέμενη Αριστερή Κυβέρνηση τα πράγματα θα πήγαινα προς το καλύτερο. Διαψευστήκαμε όμως γιατί μας έφεραν τα χειρότερα.
Ζήτησε δυναμικές κινητοποιήσεις και πρότεινε να μην γίνει καμία συναλλαγή με τράπεζες εφορία κλπ κλπ

Ο Αντιδήμαρχος Φιλατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου τόνισε ότι οι οικογένειες δυο γάμων που έγιναν την Κυριακή άφησαν σπίτι τους security για να το φυλάνε,
Αναφέρθηκε σε προκλητική συμπεριφορά ενός λαθρομετανάστη στη πλατεία εν ώρα εκδήλωσης και μαλιστα στο τραπέζι που ήταν ο Δήμαρχος με Δημοτικούς Συμβούλους.



Ενταση προκλήθηκε ανάμεσα στον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Ασημακόπουλο και τον δήμαρχο όταν ο πρώτος είπε ότι μόνο ψηφίσματα βγαίνανε και αν δεν γινόταν ο ντόρος που 'έγινε δεν θα γινόταν τίποτα.
Πρότεινε να κλείσουμε τα όρια του Δήμου Τριφυλίας. Όταν αναφέρθηκε στην αντιπροσωπεία που πήγε στον υπουργό είπε ότι ο Κωνσταντινέας είπε στον Δήμαρχο ότι έκανε ενέργειες να κρατήσει το τμήμα Γαργαλιάνων προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δημάρχου.
Ζήτησε από τους ανθρώπους που επιτέθηκαν στον Μπάμπη Καλογερόπουλο όταν έγινε το συλλαλητήριο να ζητήσουν συγνώμη για την στάση τους.

Ο Δήμαρχος απαντώντας σε έντονο ύφος είπε ότι δεν θα γίνει αναλώσιμο είδος για να χορεύουν στην πλάτη του.



Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος αναφερόμενος στην στιγμή έντασης τόνισε ότι αυτό δεν βοηθάει στην ενότητα η οποία είναι η ζητούμενη για να μην κλείσουν τα αστυνομικά τμήματα.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κουτσούλης αναφέρθηκε στις απώλειες υπηρεσιών στον Δήμο. Τόνισε ότι η Κυπαρισσία χάνει την Αστυνομική υποδιεύθυνση και δεν ακούστηκε τίποτα.
Αναφέρθηκε στην έλλειψη στήριξης και άλλων δημάρχων.
Πρότεινε να κηρύξουμε ανεπιθύμητους τους πολιτικούς στην γιορτή του Σταυρού, να υποβληθούν οι παραιτήσεις όλων αν επιμείνουν αν ισχύσει αυτό το προεδρικό διάταγμα.



Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιάννης Αδρακτάς τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ασφάλειας δεν υπάρχει.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Πουλος είπε ότι όταν αντιμετωπίζεις το πρόβλημα και έχεις αγωνία για την οικογένεια σου δικαιολογείσαι να πεις κάτι παραπάνω. Αναφέρθηκε σε φραστική αντιπαράθεση που είχε με τον δήμαρχο και παραδέχτηκε ότι ενδεχομένως να τον αδίκησε.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης εξέφρασε την πικρία του για την κοινωνία που δεν συμπαρίσταται στον αγώνα και είπε ότι στο Κοπανάκι οι πρώην Δήμαρχοι που σήμερα συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν βγάλει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Δήλωσε ανήσυχος για την αστυνόμευση της περιοχής.

Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου τόνισε ότι είμαστε υπό το καθεστώς Τρόϊκας και πιστεύαμε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζαν τα πράγματα αλλά δεν έγινε.
Αναφέρθηκε στις μορφές αντίδρασης που προτάθηκαν για να μην πληρώσουμε εφορία και ΕΝΦΙΑ και τόνισε ότι τα χρήματα αυτά δεν θα χαθούν και θα πληρωθούν αργότερα με προσαυξήσεις.
Με επιχειρήματα θα πρέπει να πείσουμε τους κυβερνώντες ότι δεν πρέπει να κλείσουν τα αστυνομικά τμήματα.

Κλείνοντας ο Δημήτρης Σαρματζής είπε ότι για την ώρα δεν θέλει να κάνει κρίσεις για τον Πέτρο Κωνσταντινέα.
Για το είδος των κινητοποιήσεων θα πρέπει να το σκεφτούμε και να αποφασίσουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.