Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κλείνουν το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρων με τι ευλογίες των Κωνσταντινέα Κοζομόλη

Συνολικά 11 από τις 22 αστυνομικές υπηρεσίες παραμένουν στο Νομό Μεσσηνίας μετά την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το σχέδιο ........

αναδιοργάνωσης παρουσίασαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Σύμφωνα με το σχέδιο ιδρύεται σε κάθε καλλικρατικό δήμο τουλάχιστον ένα αστυνομικό τμήμα, ενώ τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών εντάσσονται, ως εσωτερική διάρθρωση, στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας των νομών. Στη Μεσσηνία από τις 22 υφιστάμενες υπηρεσίες, μένουν 11 - ενώ θα υπάρξει μια εξοικονόμηση δύναμης 74 αστυνομικών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι οργανικές θέσεις στη Μεσσηνία έχουν αυξηθεί κατά 12. Ακόμα σημαντικό ρόλο στη νέου τύπου αστυνόμευση που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (ΚΑΜ), που λειτουργεί και στη Μεσσηνία για την αστυνόμευση - επιτήρηση τοπικών οικισμών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά από πληροφορίες, αλλά και την δημοσίευση τον περασμένο Αύγουστο του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας θα λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας. Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας. Αστυνομικό Τμήμα Πύλου - Νέστορος. Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας (πρώην Α.Τ. Κυπαρισσίας). Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης (πρώην Α.Τ. Καρδαμύλης). Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας (πρώην Α.Τ. Μελιγαλά). Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων και Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης.
Εδρα των παραπάνω αστυνομικών υπηρεσιών ορίζεται αντίστοιχα ο ομώνυμος δήμος πλην των δύο τελευταίων των οποίων ως έδρες ορίζονται η Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων και η Δημοτική Ενότητα Κορώνης.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας δεν θα λειτουργεί αυτόνομα, ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά θα υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οπως λοιπόν φαίνεται με τις έως τώρα πληροφορίες, στην Τριφυλία το Α.Τ. Φιλιατρών συγχωνεύεται τελικά με αυτό των Γαργαλιάνων και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας με το νέο Α.Τ. Τριφυλίας.

Το Α.Τ. Κοπανακίου συγχωνεύεται μερικώς με το νέο Α.Τ. Τριφυλίας και μερικώς με το νέο Α.Τ. Οιχαλίας, ενώ το Α.Τ. Πεταλιδίου με αυτό της Μεσσήνης.

Επίσης, με το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας συγχωνεύονται ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Καλαμάτας, το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας και ο Αστυνομικός Σταθμός Αρφαρών.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Χώρας που είναι ήδη σε αναστολή λειτουργίας, συγχωνεύεται με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, στο οποίο συγχωνεύεται και ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Πύλου.

Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
ΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ , ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ
Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας στις ορέξεις των Λαθρομεταναστών που με τόση αγάπη υποστηρίζετε.
Αφου θα κλείσετε τελικά το ΑΤ Φιλιατρών πως θα σας φανεί να κάνουμε αυτό που είπε καθαρά ο Αναστάσης Πουλος στο συλλαλητήριο των Φιλιατρών. (Κλίκ)



1 σχόλιο:

  1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ.Γιατί όχι ΑΤ Κυπαρισσίας και ΑΤ Γαργαλιάνων????ΤΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.