Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η πόλη των Γαργαλιάνων τίμησε την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου [βίντεο]

Οι Γαργαλιάνοι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τίμησαν και γιόρτασαν πανηγυρικά, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τη μνήμη του πολιούχου τους Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Χθές το πρωί ......

στον Ιερό Ναό Γενεσίου τη Θεοτόκου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης και όχι μόνο, παρουσία πολιτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας. Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει την ιερή εικόνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις παρουσία πλήθους πιστών. Μετά την Απόλυση, ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκό και αναψυκτικό στους επίσημους προσκεκλημένους στο χώρο του Δημαρχείου όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου.

Στον εορτασμό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Ε. Αλειφέρη, o Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρας, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ε. Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκης, αντιδήμαρχοι, πεοέδροι τοπικών κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο ευχετήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας αναφέρθηκε στην τοπική εορτή των Γαργαλιάνων τονίζοντας πως σήμερα γιορτάζει ολόκληρη η Τριφυλία, τόνισε πως θα πρέπει να προσευχόμαστε για καλύτερές ημέρες, ενώ η κοινωνία θα πρέπει να έχει δυνάμεις και αντοχές. Έκανε αναφορά στις περιοχές που επλήγησαν στο Δήμο Τριφυλίας από την πρόσφατη θεομηνία λέγοντας πως ο δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση στων ζημιών.





Gargalianoi On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.