Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Αλλαγές στον τρόπο πληρωμής διοδίων από το Μάρτιο του 2017

Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε για ....

λειτουργική ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στους αυτοκινητόδρομους, το Μάρτιο του ’17, και αναφέρθηκε στην πετυχημένη προσπάθεια αλλαγής των συμβάσεων, ώστε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες να μπορούν να διέρχονται τα διόδια ελεύθερα, όπως οι κάτοικοι γύρω περιοχών, που δεν έχουν εναλλακτική διέλευση στα όρια του Δήμου τους.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε, μάλιστα, ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα ισχύσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικής χρέωσης, που θα είναι δικαιότερο και αυτό θα αφορά και τους 5 μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Επιπρόσθετα, απέδωσε μέρος των προβλημάτων, που δημιούργησε η πρόσφατη κακοκαιρία, στη χρόνια έλλειψη σχεδιασμού των υποδομών και τις επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Το τελευταίο μάλιστα οδηγεί στο να μη φταίει κανείς και όπως σημείωσε ο υπουργός, «να μην είναι κανείς υπεύθυνος για να προχωρήσει».

Προσέθεσε, όμως, πως, ενώ μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση, δε μεταφέρθηκαν οι απαραίτητοι πόροι και το προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει. Ειδικά στο θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας, ήταν καυστικός εξηγώντας την απουσία έργων: «Ένας από τους λόγους, που δεν έχει γίνει αντιπλημμυρική προστασία, είναι ότι δε φαίνεται».

θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.