Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΡΧΙΑ

Από μικρος ρωτούσα τους γονείς μου για αυτή τη μέρα.Ήθελα να βρεθώ και να αφήσω ένα λουλούδι μέσα στο τόσα για να τιμήσω την μεγάλη λαική εξέγερση του Πολυτεχνείου που άφησε εποχή.

Μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την περίοδο εκείνη και αγωνήστικαν για Δημοκρατία Ελευθερία αλλά και από τα σχολικά βιώματα μεσα από εορτές που διοργανώναμε για να τιμήσουμε αυτή την μέρα θέλησα να βρεθώ στον χώρο.

Ξεκίνησα μαζί με την ......

μητέρα μου και τον αδερφό μου να κατηφορίζουμε την Λ.Αλεξάνδρας από Αμπελόκηπους προς το Πολυτεχνείο. Σε όλη τη διαδρομή υπήρχαν κορδέλες ωστε να εμποδίζουν την κυκλοφορια.
Η παρουσία απο Αστυνομικούς έντονη σε κάθε γωνιά.Μία απόλυτη ησυχία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του κέντρου.Ελάχιστοι πολίτες με γρήγορα βήματα διασχίζουν την Πατησίων και απομακρύνονται από την περιοχή.
Η μητέρα μου μου εξιστορεί τα βιώματα που είχε απο εκείνη την μέρα.
Φθάνοντας σε απόσταση 20 μέτρων απο την κεντρική είσοδο συναντάμε μία διμοιρία των ΜΑΤ. Ρωτήσαμε έναν από αυτους εάν μπορούμε να πλησιάσουμε.

Η απάντηση θετική αλλα με δική μας ευθύνη.Χωρίς να χάνουμε χρόνο πλησιάσαμε κοντά στην είσοδο οπου εκεί συναντήσαμε μία ομάδα 30 περίπου αναρχικών.Καλυμμένα πρόσωπα κρατώντας κοντάρια πέτρες πορτοκάλια και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα. Σε όλη την διάρκεια προκαλούσαν άσεμνα με χειρονομίες και ύβρις ενανίον του αστυνομικού κλοιού.
Οι αναρχικοί μας επέτρεψαν να εισέλθουμε στο χώρο του Πολυτεχνείου με συνοδεία και έλεγχο σε κάθε μας κίνηση.

Ακόμα και οι φωτογραφίες ελέχθηκαν μία μία. Μας τόνισαν ότι δεν έχον θέμα με τους πολίτες αλλά με το σύστημα αλλά και την ίδια την αστυνομία. Η απάντηση μας ήταν ότι τα επισόδεια αυτά δεν τιμούν την ιστορία και το νόημα του πολυτεχνείου.
Απάντηση δεν πήραμε φυσικα.
Βγήκαμε και πριν φτασουμε στην απέναντι πλευρά του δρόμου ξεκίνησα οι συμπλοκές που λίγο ήθελαν να μας οδηγήσουν σε τραυματισμού.

Ως νέος προσπαθώ να καταλάβω εάν μεχρι κοι σήμερα γνωρίζουν το πραγματικό νόημα του Πολυτεχνείου.

Δυστυχώς η ανομία και το παρακράτος πλήττουν βάναυσα μία ιστορική στιγμή της δημοκρατίας. Αναρχικοί προξένησαν καταστροφές, βανδάλισαν δημόσιους χώρους, έκαψαν την Ελληνική σημαία και αμαύρωσαν την Επέτειο του Πολυτεχνείου.
Για άλλη μία φορά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έλαβαν εντολή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να αποτρέψουν έγκαιρα τα επεισόδια και να προστατεύσουν τόσο τα πανεπιστημιακά κτίρια όσο τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία από τις καταστροφές.

Η πολιτεία και οι θεσμοί της Δημοκρατίας θα πρέπει να προστατεύσουν το Πολυτεχνείο και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται τη μνήμη και τους αγώνες του Ελληνικού λαού.Κανείς δεν μπορεί να ανατρέψει την ιστορία.

Κ.Τόσκα είστε λίγος για αυτή τη Θέση.
Παραιτηθείτε.

Μπάμπης Γριβιοκωστόπουλος

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.