Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Σκουριάζει από την εγκατάλειψη ο «Πύργος του Άιφελ» στα Φιλιατρά… (φωτογραφίες)

Τα σημάδια εγκατάλειψης στο ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ στα Φιλιατρά είναι παραπάνω από εμφανή, με τη σκουριά να «κατατρώει» το πλέον φημισμένο αξιοθέατο και χαρακτηριστικό σύμβολο της πόλης στη βορειοδυτική είσοδό της.
Η σκουριά της εγκατάλειψης, ......

όπως είναι αυτονόητο, προκαλεί θλίψη στους Φιλιατρινούς και, μάλιστα, το δραστήριο μέλος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Παναγιώτης Λάλουσης, με φωτογραφίες αναδεικνύει το πρόβλημα, κάνοντας έκκληση στους τοπικούς άρχοντες να κάνουν κάτι, για να μην έχει το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ την τύχη του προηγούμενου, που ήταν στην ίδια θέση.

Ακριβώς λόγω της εγκατάλειψης σκούριασε, καταστράφηκε και, ακολούθως, έγινε η αντικατάστασή του με το σημερινό.

Ο κ. Λάλουσης έχει δημιουργήσει στο facebook την Ομάδα «ΦΙΛΙΑΤΡΑ», η οποία ήδη έχει 2.906 μέλη από κάθε γωνιά του πλανήτη, με σκοπό να έρθει σε επαφή με όσο μπορεί περισσότερους Φιλιατρινούς από όλο τον κόσμο. Σε αυτή αναρτώνται ειδήσεις, γεγονότα, φωτογραφίες από τα Φιλιατρά.

Το Σάββατο το μεσημέρι ο διαχειριστής της Ομάδας έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο ελληνικός πύργος του Άιφελ έχουμε την τύχη να βρίσκεται στην πόλη μας. Σίγουρα είναι το πιο πολυφωτογραφισμένο σημείο των Φιλιατρών. Πριν από μερικά χρόνια στο ίδιο σημείο βρισκόταν ένας μικρότερος σε ύψος πύργος. Η εγκατάλειψη είχε ως αποτέλεσμα να τον φάει η σκουριά. Μήπως έχει την ίδια τύχη και αυτός; Ας κάνουν κάτι οι τοπικοί άρχοντες».



Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.