Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

COSMOTE TV : αποκτά Disney Pictures και βραβεία Όσκαρ!

Η ενίσχυση του κινηματογραφικού τμήματος του OTE TV (πλέον COSMOTE TV) συνεχίζεται.

Έτσι, μετά την .....

ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Paramount Pictures, πλέον όλες οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν την είδηση που είχε μεταδώσει κατ αποκλειστικότητα το περιοδικό Digital TV info πως και το περίφημο κινηματογραφικό στούντιο της Disney Pictures έχει συμφωνήσει με την συνδρομητική πλατφόρμα του Αμαρουσίου και θα συνεισφέρει με τη σημαντική του βιβλιοθήκη ταινιών, στη γενικότερη "αναβάθμιση" του τηλεοπτικού προγράμματος του COSMOTE TV.

Η συμφωνία με τη Disney προβλέπει την αποκλειστική διάθεση των δικαιωμάτων ταινιών A προβολής αλλά και παλαιοτέρων παραγωγών (B pay tv window) στα κανάλια Cosmote Cinema.

Πέρα από τα προφανή θετικά οφέλη από μια τέτοια συνεργασία, θα θέλαμε να επισημάνουμε ακόμη δυο αρκετά σημαντικά στοιχεία της συμφωνίας που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα:

α)Το franchise του Star Wars περνάει στον COSMOTE TV - με την τεράστια επιτυχία "Star Wars: The force awakens" να κάνει πρεμιέρα το Δεκέμβριο στα κανάλια COSMOTE Cinema ενώ ο COSMOTE TV θα μπορεί και να εκμεταλλευτεί το όνομα για τη δημιουργία θεματικών καναλιών και εκδηλώσεων. Η χαρά του marketeer!

β) Τα βραβεία Oscar. Mετά από πολλά χρόνια μεταδόσεων, η Nova χάνει ένα event που είχε ταυτιστεί με το όνομα της.
Η Disney Media έως το 2020 (σχετικό link http://www.hollywoodreporter.com/news/disney-academy-extend-global-distribution-343581) είναι υπεύθυνη για την τηλεοπτική διανομή τους και όλα δείχνουν πως οι φίλοι του κινηματογράφου θα ξενυχτούν πλέον μπροστά στα κανάλια του COSMOTE TV για να παρακολουθήσουν ζωντανά τη λαμπερή τελετή και να μάθουν ποιος κέρδισε τα αγαλματάκια.

Πίσω από τα βραβεία της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου μπορούν να στηθούν διαφημιστικές καμπάνιες, εκδηλώσεις και πολλές ακόμη προωθητικές ενέργειες, που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη και μεγάλη προβολή στον COSMOTE TV.

Γίνεται πλέον αντιληπτό, πως στο κινηματογραφικό πεδίο τα πράγματα οδηγούνται σε μια κατάσταση ισορροπίας, με τις δύο ανταγωνιστικές πλατφόρμες να «μοιράζονται» εφεξής τα έξι μεγάλα κινηματογραφικά studio, διατηρώντας η κάθε μια συμφωνίες με τρία από αυτά. Η Nova με τη Warner Bros, 20th Century FOX και τη SONY Pictures ενώ ο COSMOTE TV με την NBC Universal, Paramount και την Disney Pictures.

Οι ταινίες των νέων studio που θα προβάλλονται στα κανάλια COSMOTE Cinema στη συνέχεια θα μπαίνουν στη ταινιοθήκη της νέας on demand υπηρεσίας COSMOTE TV PLUS.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.