Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιείται στο λονδίνο η τουριστική έκθεση WTM με συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη τουριστική έκθεση WTM στο Λονδίνο όπου συμμετέχει για μια ακόμη φορά η Πελοπόννησος . Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην τουριστική βιομηχανία που φανερώνει τις τάσεις των επισκεπτών και πωλητών του τουριστικοί προϊόντος για το 2017 .

Μάλιστα σε έρευνα που ....

δημοσιεύτηκε χθες την πρώτη ήμερα της έκθεσης στο Λονδίνο, διαφαίνεται πως η Ελλάδα, μαζί με την Αίγυπτο και την Τουρκία, επιστρέφουν στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος για επαγγελματικές συμφωνίες με εταιρίες από το εξωτερικό, σύμφωνα με την έρευνα της WTM, Industry Report 2016.

Ρωτήθηκαν περισσότεροι από 2.000 buyers και εκθέτες για τις ανάγκες της έρευνας, με τους μισούς από το δείγμα να αναφέρουν πως σκοπεύουν να έχουν συζητήσεις με επιχειρήσεις από την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ειδικότερα , το 37% του δείγματος ενδιαφέρεται για συζητήσεις με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, το 29% για τουρκικές και το 17% για αιγυπτιακές. Οκτώ από τους 10 buyers που ενδιαφέρονται για συζητήσεις με Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο, έχουν την προσδοκία ότι θα κλείσουν συμβόλαιο στη διάρκεια της έκθεσης(80%, 80% και 78% αντίστοιχα).

Η σπουδαιότητα της συμμετοχής της Πελοποννήσου είναι εμφανής, άλλωστε η βρετανική τουριστική αγορά στηρίζει σταθερά το Πελοποννησιακό τουριστικό προϊόν.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης επισκέφθηκε το περίπτερο μας η Υπουργός Τουρισμού κ.Κουντουρά, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ,Αγοραστός, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κακογιάννη κ.Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί tour operators .

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπούν η Περιφ. Σύμβουλος και Εντεταλμένη Τουρισμού κ. Αντωνία Μπούζα, ο Περιφ. Σύμβουλος κ.Αναστάσιος Τζάνης , ενώ παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Περικλής Μαντάς .

Εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης, επιχειρηματιών, συλλόγων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων πλαισιώνουν την Πελοποννησιακή συμμετοχή .

Συνεχιζεται η έκθεση με πολλές be to be συναντήσεις και εκδηλώσεις από πλευράς δικής μας συμμετοχής .

Αντωνία Μπούζα

Περιφ.Σύμβουλος

Εντεταλμένη Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.