Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

75.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων χαρακτηρίζονται ως δασικά – αναδασωτέα στα Φιλιατρά…

Μείζον πρόβλημα για τα Φιλιατρά αποτελεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών, επειδή 75.000 στρέμματα γης καλλιεργούμενων εκτάσεων χαρακτηρίζονται ως δασικά ή αναδασωτέα. Αυτό επισημάνθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση για τους δασικούς χάρτες, που διεξήχθη με ......

πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στο κατάμεστο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν για τους δασικούς χάρτες ο δασάρχης Κυπαρισσίας Νίκος Χριστοδούλου, η δασοπόνος του Δασαρχείου Κυπαρισσίας Δήμητρα Αλεξανδροπούλου και ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Από την πλευρά τους, αγρότες και ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων εξέφρασαν διαμαρτυρίες, απορίες και σοβαρά ερωτήματα, καθώς στους δασικούς χάρτες εμφανίζονται ιδιόκτητες καλλιεργούμενες εκτάσεις ως δασικές και τους επιβάλλεται να χρυσοπληρώσουν τη γη τους, για να τη νομιμοποιήσουν, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο ότι δε θα χαθούν περιουσίες και μόχθοι γενεών!

Εισαγωγικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Βασίλης Αθανασόπουλος, έκανε λόγο για μείζον πρόβλημα και σημείωσε πως ως Σύλλογος προτείνουν και ζητούν να ανακληθούν άμεσα οι χάρτες, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις σε αυτούς, να καταργηθεί το τέλος υποβολής αντιρρήσεων, να μειωθεί το κόστος νομιμοποίησης που προβλέπει ο νόμος, να δοθεί παράταση πάνω από έξι μήνες σε όλες τις προτεινόμενες αλλαγές και διαδικασίες, καθώς επίσης να γίνει σωστή και κατανοητή ενημέρωση στον κόσμο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στην περιοχή των Φιλιατρών υπάρχουν 75.000 στρέμματα που χαρακτηρίζονται ως δασικά ή αναδασωτέα και ζήτησε να μη ληφθούν υπόψη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι χάρτες αυτοί, που αναρτήθηκαν, και γίνει αντιπαραβολή με τους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αλλάξουν τα πραγματικά δεδομένα και θα χαθούν πολλά χρήματα από τις επιδοτήσεις.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.