Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους.

Μέσα σε μια δύσκολη μέρα για τα Φιλιατρά καθώς δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος της πόλης γιορτάστηκε με θρησκευτική ευλάβεια ο πολιούχος μας Άγιος Χαράλαμπος.

Παρόντες ......

δοξολογία ήταν ο τέως Βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τεως Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, η περιφερειακή σύμβουλος αρμόδια για θέματα Τουρισμού Αντωνία Μπούζα, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο τέως Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Γιώργος Μπακούρος, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας,ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος, ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Βουδούρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Καναλουπίτης και οι τοπικοί σύμβουλοι Ευανθία Παπαγεωργίου, Γιώργος Κωτσάκης, και Σωτηρία Μαρκούλια Τοπικοί Σύμβουλοι των Γαργαλιάνων, Εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας της Μεσσηνίας, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7 το πρωί τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά η θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παμτελεήμον, ο Μητροπολίτης Ελασσόνος κ.κ. Χαρίτωνος καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος.
Η λιτάνευση της Ιερής εικόνας και Τιμίων Λειψάνων πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά με τα τις 11 το πρωϊ στους κεντριοκότερους δρόμους της πόλης όπου συνοδεία των Φιλαρμονικών Γαργαλιάνων Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, και μαθητών όλων των σχολείων της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία Καποδίστρια όπου εψάλλη δέηση ενώ ακολούθως η πομπή αναχώρησε από την πλατεία προς την Εκκλησία όπου έγινε και η απόλυση.






2 σχόλια:

  1. Η Κοζομπολη κι ο Κωσταντινεας δεν ντραπηκαν να ερθουν;Θα ταν καλη ευκαιρια να τα ακουσουν αν και δυστυχως αμφιβαλλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και μεχρι να διευκρινηστη επισημα οτι δεν υπηρχε εσκεμενη διπλοκη του δημου και του δημαρχου για την επιλογη της πολης.....γιατι επισημα δεν εχη γινη....αν ειχαν α@@@@α οι ΔΕ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΞΟΥΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ....ΜΙΛΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ....ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΔΗΣΗ

      Διαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.