Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Δήλωση Κώστα Κόλλια - Ανταπάντηση στον Δήμαρχο Τριφυλίας για τον "Σερίφη" των Φιλιατρών

Σε γαϊτανάκι τείνει να εξελιχθεί η ανταλλαγή Δηλώσεων μέσω των τοπικών σελίδων ανάμεσα στον Πρώην Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και στον τωρινό Παναγιώτη Κατσίβελα σχετικά με την στέγαση του Τοπικού αστυνόμου στα Φιλιατρά.
Ο Κώστας Κόλλιας ανταπάντησε σήμερα δια της παρούσης στην επιστολή - Απάντηση του Δημάρχου Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, που αφορούσε την αρχική Δήλωση Κόλλια για τον Τοπικό Αστυνόμο στα Φιλιατρά.

Η Ανταπάντηση Κόλλια Αναφέρει:

Τελευταίο σχόλιο στην απάντηση του δημάρχου Τριφυλίας επί της ουσίας ουδέν

Με τις δημόσιες παρεμβάσεις μου για το επικείμενο λουκέτο στο ΑΤ Φιλιατρών επιδίωξα να διατρανώσω προς κάθε κατεύθυνση την εύλογη ανησυχία της φιλιατρινής κοινωνίας. Και το έκανα με τον εμφαντικό τρόπο και την αμεσότητα που η ίδια τη τοπική κοινωνία την εκφράζει.

Ο δήμαρχος «απάντησε» (έστω και κρυπτόμενος στο δελτίο τύπου του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας). Μη έχοντας όμως κάτι ουσιαστικό να πει πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και το γύρισε στην πλάκα! Επειδή όμως το θέμα είναι εξόχως σοβαρό «για να σπάμε πλάκα» και επειδή δεν θέλω να γίνω και εγώ μέρος αυτής της πλάκας θα κάνω ένα τελευταίο σχόλιο. Τι απάντησε λοιπόν ο δήμαρχος ; Επί τη ουσίας ουδέν. Τα ζητήματα που έχουν τεθεί παραμένουν αναπάντητα :
1) θα συνεχίσει η δημοτική αρχή την διεκδίκηση να παραμείνει το ΑΤ Φιλιατρών ανοιχτό και με ποιο τρόπο;
2) θα παραχωρήσει τελικά ο δήμος χώρος για τη στέγαση του τοπικού αστυνόμου ή ισχύει η πρόταση του δημάρχου για τη στέγαση του στα γραφεία τη ΔΕΗ ή του Κέντρου Υγείας;
3) Σχετικά με την μάχη που έδωσε η δημοτική αρχή ο δήμαρχος διεκδικεί δάφνες που δεν του ανήκουν , σφετεριζόμενος τους αγώνες των αυτοδιοικητικών παραγόντων της ΔΕ Φιλιατρών και της φιλιατρινής κοινωνίας. Ο ίδιος συμπεριφερόταν στις διαδικασίες μάλλον ως «τρίτος» και
4) πράγματι για την κατάργηση του ΑΤ Φιλιατρών μεγαλύτερη αξία , έναντι παντός άλλου ακόμη και των αγώνων, έχει η υπογραφή του δημάρχου στην επιστολή του προς το αρμόδιο υπουργείο (τον Αύγουστο του 2016, όταν δηλαδή η υπόθεση ήταν ακόμη στα «προζύμια»). Σ’ αυτήν περιλαμβάνεται και η πολύ βολική για την κυβέρνηση δήλωση ότι «η δημοτική αρχή δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργείου» και για αυτό προτείνει ενημέρωση και διαβούλευση προκειμένου να ετοιμαστούν οι κοινωνίες για να δεχθούν τις μεταβολές !

Τέλος στα περί απολογισμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τις αιχμές που κατά την προσφιλή του τακτική εκτοξεύει ο δήμαρχος να του θυμίσουμε ότι :1) εμείς δεν παραλάβαμε δήμο παρά μόνο χρέη. Μειώσαμε όμως τα χρέη , οργανώσαμε δήμο και του τον παραδώσαμε. Να δούμε αυτός τι θα παραδώσει. 2) «Αυτή η δημοτική αρχή» βρίσκεται ήδη στο μέσο της θητείας της έχει επομένως αποκτήσει παρελθόν και ήδη κρίνεται.

Και καλό θα είναι ο δήμαρχος να αφουγκραστεί την κοινωνία και όχι μόνο τον «Ναπολεόντειου» χαρακτήρα περίγυρο του. 3) Τα βασικά στελέχη «αυτής τη δημοτικής αρχής» αποτελούσαν τον βασικό κορμό και της προηγούμενης επομένως ο δήμαρχος τον καθρέπτη του λοιδορεί. Και τέλος η τελική «αναμέτρηση» θα γίνει στο τέλος της θητείας «αυτής της δημοτικής αρχής».

Και εύχομαι τότε ως απερχόμενος δήμαρχος να αποκομίσει τα ίδια θετικά σχόλια που εκφράστηκαν για το πρόσωπο μου ως δημάρχου και για την θητεία μου κατά την αποχαιρετιστήρια – απολογιστική συνεδρίαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά και να έχει κερδίσει την ίδια εκτίμηση της κοινωνίας.
Αυτά.
Τελεία και παύλα.
Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω στο ίδιο ζήτημα.
Ο καθένας πλέον κρίνεται κατά τα έργα του και κατά τα κρίματα του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.