Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Μεταβιβάσεις δικαιωμάτων και αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης στην “Ενωση Μεσσηνίας

ΞΕΚΙΝΗΣΕ η υποβολή αιτήσεων για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2017, η οποία γίνεται μόνο διαδικτυακά με καταληκτική ημερομηνία την 9ης Ιουνίου.

Οι παραγωγοί, πρέπει ......

να καταχωρήσουν την αίτησή τους, να εκτυπώσουν το υπόδειγμα, το οποίο θα υπογράψουν οι συμβαλλόμενοι, να θεωρήσουν το γνήσιο της υπογραφής χωριστά και να επισυνάψουν την αίτηση ηλεκτρονικού αρχείου, το οποίο περιλαμβάνει το υπόδειγμα μεταβίβασης και τα κατά περίπτωση μεταβίβασης απαιτούμενα δικαιολογητικά. Επίσης, απαιτείται οριστικοποίηση, που ενέχει τη θέση της υποβολής της αίτησης μεταβίβασης και εκτύπωση της αίτησης μεταβίβασης και του διαβιβαστικού με τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία εισερχομένου ελέγχου στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τέλος, προκειμένου να υποβληθεί online η αίτηση μεταβίβασης, είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα του Οργανισμού.

Η διαδικασία δεν είναι και η πλέον εύκολη, γι’ αυτό οι παραγωγοί, προσέρχονται στους ειδικούς, με αρκετούς ήδη να έχουν απευθυνθεί στην Ένωση Μεσσηνίας. «Οι παραγωγοί της Μεσσηνίας που ενδιαφέρονται να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους, μπορούν να προσέρχονται κανονικά στα κεντρικά καταστήματα της Ένωσης, στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη την Πύλο, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και το Μελιγάλα», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος Επιδοτήσεων της Ένωσης, Γιάννης Πάζιος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαδικασία της ενεργοποίησης, η οποία συνεχίζεται κανονικά.

14.000 ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων να λήγει την επόμενη Δευτέρα 15 του μηνός και ήδη έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 14.000 παραγωγοί. «Ευελπιστούμε το αμέσως επόμενο διάστημα να εξυπηρετήσουμε κι άλλους, οι οποίοι καλό είναι να προσέλθουν άμεσα, στα 28 διαφορετικά σημεία σε όλο το νομό καθώς η προθεσμία εκπνέει», δήλωσε ο κ. Πάζιος. Ένας λόγος παραπάνω για να επιλέξει κανείς την Ένωση, είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να πληρώσουν όχι με μετρητά, αλλά μέσω της προκαταβολής της επιδότησης τον Οκτώβριο, καθώς και η παροχή εκπτώσεων 5% σε όλους στα πρατήρια εφοδίων και μια έκπτωση από 20 έως 50%, στο κατάστημα προϊόντων της Ένωσης στην οδό Ιατροπούλου στην Καλαμάτα. Παράλληλα, εκπτώσεις θα χορηγηθούν και σε όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 1420, όπως αυτό για τη μεταποίηση αλλά και στα επικείμενα σχέδια βελτίωσης.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.