Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πλήρως διασφαλισμένοι οι ασφαλισμένοι της International Life δηλώνει ο Ασφαλιστικός σύμβουλος Κυριαζόπουλος Παναγιώτης

Σχετικά με το θέμα της ανάκλησης λειτουργίας της International Life ήθελα να δηλώσω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ασφαλισμένοι είναι πλήρως διασφαλισμένοι διότι λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί απο παλαιότερες ανακλήσεις αδειών, η ......

Τράπεζα της Ελλάδος που έχει και την εποπτεία έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην υπάρχου επιπτώσεις στην αγορά.Άλλωστε όλοι οι ασφαλισμένοι με συμβόλαια Υγείας ήδη καλύπτονται πλήρως απο την Εθνική ασφαλιστική.Συνημμένα σας στέλνω και την επίσημη δήλωση της ΕΑΕΕ.

Φιλικά
Κυριαζόπουλος Παναγιώτης
Ασφαλιστικός σύμβουλος

ΕΑΕΕ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από την ανάκληση λειτουργίας της International Life!

Γράφει:
Nextdeal newsroom

Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος που σχετίζεται με την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των εταιριών International Life Α.Ε.Γ.Α. και International Life Α.Ε.Α.Ζ. η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος δηλώνει τα εξής:

• Η τοποθέτηση ασφαλιστικού διαχειριστή στις εταιρίες αυτές με απόφαση της αρμόδιας εποπτικής αρχής, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν σημαντικά οι επιπτώσεις της ανάκλησης λειτουργίας των ανωτέρω εταιριών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως για τους ασφαλισμένους.
Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Ζωής η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Ζωής και Υγείας μεταφέρθηκε σε άλλη ασφαλιστική εταιρία γεγονός που αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη πρωτίστως για τους ίδιους τους ασφαλισμένους, καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβολαίων τους.

• Από το 2010 έχει θεσπιστεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, με στόχο την προστασία ασφαλισμένων στον κλάδο ζωής σε περίπτωση πτώχευσης ή ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής τους επιχείρησης. Το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής χρηματοδοτείται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τελεί υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

• Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκίνητων το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων επεμβαίνει μετά από πρόσκληση του διορισμένου από την Τράπεζα της Ελλάδος ασφαλιστικού εκκαθαριστή, προκειμένου να αποζημιωθούν τα πρόσωπα που ζημιώθηκαν λόγω θανάτωσης, σωματικών βλαβών ή υλικών ζημιών από αυτοκινητιστικά ατυχήματα στην περίπτωση της ανάκλησης άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης.

Ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται σήμερα σε μια διαδικασία πλήρους θωράκισης και κεφαλαιακής ενίσχυσης προς όφελος των ασφαλισμένων. Η προσαρμογή των εταιριών στις απαιτήσεις φερεγγυότητας του νέου αυστηρότατου ευρωπαϊκού πλαισίου Solvency II σε συνδυασμό με την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος ενισχύει συνεχώς την αξιοπιστία του κλάδου έτσι ώστε η πιθανότητα μίας ανάκλησης άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης να είναι εξαιρετικά μικρή. Παράλληλα ακόμα και στην περίπτωση που μια ασφαλιστική επιχείρηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ενεργοποιούνται έγκαιρα μηχανισμοί και διαδικασίες διαχείρισης και αντιμετώπισης που ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις για όλα τα μέρη : τους ασφαλισμένους, τους εργαζόμενους και την ασφαλιστική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.