Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Χάνουν το 60% της σύνταξης αρκετοί αγρότες και στη Μεσσηνία

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΟΙ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1% ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με τεράστια καθυστέρηση ήρθε η ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει .....

το καθεστώς για τους συνταξιούχους, οι οποίοι κινδύνευαν να χάσουν περισσότερη από τη μισή τους σύνταξη, στην περίπτωση που λάμβαναν επιδότηση. Η προθεσμία υποβολής αίτησης ενεργοποίησης, μετά την παράταση που είχε δοθεί, έληξε την περασμένη Πέμπτη, όμως ακόμη οι συνταξιούχοι κυρίως, που ήταν στην… αναμονή και όσοι τυχόν δεν πρόλαβαν, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με πρόστιμο 1% για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης, μέχρι τις 9 Ιουλίου.

«Πραγματικά, υπήρξε μεγάλη περίοδος αβεβαιότητας όσον αφορά στις συντάξεις, για τις οποίες μόλις προχθές έλαβε απόφαση το υπουργείο», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» για το θέμα, ο υπεύθυνος έργου και ειδικός συνεργάτης της Ένωσης Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος.
«Οι παλιοί συνταξιούχοι του Δημοσίου και άλλων Ταμείων, οι οποίοι έπαιρναν επιδότηση ή είχαν αγροτικά εισοδήματα, δε θα έχουν κανένα ζήτημα που αφορά στην περικοπή της σύνταξής τους ή την περικοπή ΕΦΚΑ. Αυτό, αφορά όσους συνταξιούχους οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη πριν τις 13 Μαΐου του 2016, όσοι έχουν βγει μετά, παραγωγοί οι οποίοι είναι σε ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου, του ιδιωτικού και άλλων ταμείων, θα έχουν περικοπή στη σύνταξη 60%», ανέφερε ο κ. Πάζιος, τονίζοντας πως εξαίρεση, υπάρχει μόνο στους συνταξιούχους ΟΓΑ, ακόμη και αν βγουν σε σύνταξη μέχρι το 2024!

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Την τελευταία στιγμή σχεδόν, παρά τις οχλήσεις φορέων, όπως και της Ένωσης Μεσσηνίας, οι ιθύνοντες, παραδέχθηκαν πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η επιδότηση για τους αγρότες που τα χτήματά τους έχουν χαρακτηριστεί δασικά και δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες να τα διευθετήσου, ύστερα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε πως για τη φετινή καταβολή της επιδότησης, ληφθούν υπόψη και ζητήματα χαρακτηρισμού των εκτάσεων», δήλωσε ο κ. Πάζιος, υπενθυμίζοντας μιλώντας στη «Φ» πως η επίσημη ανακοίνωση που ξεκαθάριζε την… παραφιλολογία, ήρθε μόλις στις 16 Μαΐου! «Τότε, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με ανακοίνωσή του, καλούσε τους παραγωγούς να προσέλθουν στις δασικές υπηρεσίες και να διευθετήσουν ζητήματα που προκύπτουν με τα αγροτεμάχιά τους προκειμένου να τους καταβληθεί ομαλά, όπως επεσήμαιναν χαρακτηριστικά, η επιδότηση», ανέφερε ο Γιάννης Πάζιος, ο οποίος μίλησε και για τον μικρότερο φέτος αριθμό αιτήσεων για επιδότηση.

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
«Πανελλαδικά, η εικόνα που έχουμε, είναι ότι πέρυσι είχαν κατατεθεί 687.000 αιτήσεις και μέχρι σήμερα 630.000, δηλαδή σχεδόν 60.000 λιγότερες», δήλωσε ο κ. Πάζιος, εξηγώντας πως αυτό συνέβη επειδή εφαρμόστηκε ο «κόφτης» του 6,6% με αποτέλεσμα παραγωγοί, που κάνει να παίρνουν κάτω από 250 ευρώ που είναι το ελάχιστο ποσό καταβολής επιδότησης, να είναι περισσότεροι. «Κάποιοι από αυτούς, προχώρησαν σε μεταβίβαση της επιδότησης σε κάποιο άλλο πρόσωπο, ενώ κάποιοι έχασαν τα χρήματα αυτά, καθώς δεν είχαν που να τα μεταβιβάσουν», ανέφερε ο κ. Πάζιος, που έδωσε την εικόνα που υπάρχει στη Μεσσηνία μέχρι σήμερα. «Η εμπρόθεσμη ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ενεργοποίησης, έκλεισε στις 15 Ιουνίου και στη Μεσσηνία, είχαν υποβληθεί περίπου 34.000 αιτήσεις έναντι 36.400 που είχαν υποβληθεί πέρυσι», δήλωσε ο κ. Πάζιος και συνέχισε. «Πάνω από 24.400 παραγωγοί, οι 7 στους 10 δηλαδή, έκαναν την αίτηση ενεργοποίησης στην Ένωση, ενώ κανονικά μέχρι το τέλος του μήνα συνεχίζονται και οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Η Ενωση Μεσσηνίας συνεχίζει κανονικά την εξυπηρέτηση των παραγωγών με συνέπεια και αξιοπιστία και ευχαριστούν για τη μεγάλη εμπιστοσύνη του αγροτικού κόσμου της Μεσσηνίας.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ

Από την πλευρά του τέλος, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ανακοίνωσε πως η διαπίστωση σφαλμάτων και η διόρθωσή τους, μπορεί να γίνει μέσω των κωδικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης του 2017. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ενημερώνει τους παραγωγούς ότι προχώρησε σε έλεγχο ύπαρξης πιθανών σφαλμάτων στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017, με τα αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα στο μενού Έλεγχοι Αποσφαλμάτωσης και Αποτελέσματα ελέγχου καταχωρώντας το ΑΦΜ και επιλέγοντας το πεδίο «αναζήτηση».

Η διαδικασία της αποσφαλμάτωσης θα είναι συνεχής και σε περίπτωση που θα απαιτηθεί να γίνει διόρθωση της αίτησης, θα πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα Μετατρέπετε την Αίτηση σας από οριστική σε πρόχειρη από το πλήκτρο «Μεταβολή είδους εγγραφής Διορθώνετε την Αίτησή σας που είναι πλέον σε πρόχειρη μορφή Οριστικοποιείτε πάλι την αίτηση σας.
Τα βήματα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής υποβολής ΕΑΕ2017. Για τυχόν βοήθεια μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τηλ.: 210-8802000.

Φωνή της Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.