Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ο Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Βάλτα Γαργαλιάνων και η αναφορά στον Δρόμο Γαργαλιάνοι - Βάλτα. [ Φωτό + 3 Video ]

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη ξεκίνησαν χθες στην Βάλτα Γαργαλιάνων οι διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγιου Παντελεήμονος με τον καθιερωμένο εσπερινό και αρτοκλασία και με περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του .....

όμορφου χωριού, ενώ αμέσως μετά στην πλατεία του χωριού, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάλτας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα με την πανηγυρική θεία Λειτουργία. Αλλα το προγραμματισμένο για αποψε πανηγύρι στη Βάλτ ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.



Παρόντες στον εορτασμό ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Γιάννης Κατσούλας, πρόεδρος του ΔΣ Τριφυλίας Γιάννης Καλκαβούρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Στάθης Ανδρινόπουλος και πλήθος κόσμου.



Ο Δήμαρχος Τριφυλίας στον σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι Παραδοσιακά αυτή θα είναι η μεγάλη μέρα για την Βάλτα.
Έγινε αναφορά στον Πολύπαθο δρόμο Βάλτα – Γαργαλιάνοι λέγοντας ότι «δεν θα ησυχάσει ποτέ η ψυχή μας, αν δεν λύσουμε το μεγάλο θέμα του Δρόμου Βάλτα – Γαργαλιάνων. Και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Όταν θα γίνει τότε θα ηρεμήσουμε όλοι.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Κατσίβελας και κάλεσε στο βήμα την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, προαναγγέλοντας μια ευχάριστη είδηση.
Ακούστε τι είπε ο κ. Κατσίβελας.



Στον σύντομο χαιρετισμό της η κ. Αλειφέρη αφού έπλεξε το εγκώμιο του χωριού της Βάλτας αναφέρθηκε και εκείνη για τον πολύπαθο δρόμο Βάλτα – Γαργαλιάνοι, λέγοντας ότι για εμάς (σσ για την Περιφερειακή αρχή) ένα βάρος και σκέψη εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί ξέρουμε πόσο έχετε προσπαθήσει πόσο μεγάλο και πόσων ετών αίτημα είναι αυτό, θέλω να σας μεταφέρω μια σίγουρη και σταθερή και βέβαιη είδηση.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη αυτό το έργο πολύ σύντομα θα χρηματοδοτηθεί, και αυτό δεν είναι μια υπόσχεση καινή και πολιτική, έχει γίνει η προεργασία για αυτό το έργο κι πολύ σύντομα θα έχετε αυτό το χαρμόσυνο νέο.
Είναι δέσμευση.

Η κ Αλειφέρη είπε ότι έρχεται η σημερινή δέσμευση του περιφερειάρχη ότι σύντομα θα χρηματοδοτηθεί.
Το Φιλιατρινό φράγμα θα επηρεάσει θετικά την περιοχή και ευχήθηκε του χρόνου τέτοιο καιρό να έχει ολοκληρωθεί και το έργο και όχι μόνο η διοικητική διαδικασία κατέληξε η κ Αλειφέρη.

Ακούστε τον χαιρετισμό της κ Αλειφέρη



Ακολούθησαν χοροί από τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού Συλλόγου Βάλτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.