Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη και Επιτόπια ενημέρωση για τα προβλήματα του ΚΥ Φιλιατρών [5 Video ]

Η αναφορά για ελλειπή στελέχωση του Κέντρου υγείας Φιλιατρών από γιατρούς που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας και η αποκάλυψη ότι τον μισό μήνα το Κ Υ Φιλιατρών δεν διαθέτει γιατρό, θορύβησε την Δημοτική αρχή και σήμερα .....

ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας πραγματοποίησε Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών συνοδευόμενος από την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης της Ν.Μ Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών Αναστάσιο Πούλο τον Αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων Γιάννη Κατσούλα τον εντεταλμένο για θέματα υγείας του Δήμου Δημήτρη Σαρματζή, και τους Δημοτικούς Συμβούλους Τριφυλίας κ.κ. Βασίλη Παπαθεοδοσίου, Στάθη Ανδρινόπουλο, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Μπάμπη Καναλουπίτη, και την Τοπική Συμβουλο Ρούλα Μαρκούλια.

Ο κ. Κατσίβελας συνομίλησε με την νοσηλεύτρια της βάρδιας η οποία του είπε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό τόσο με την έλλειψη γιατρών όσο και του μειωμένου προσωπικού.
Του τόνισε ότι το ΚΥ προσφέρει σημαντικότατες υπηρεσίες πρώτων βοηθειών σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ακολούθως ο κ. Κατσίβελας συνομίλησε με την γενική ιατρό που βρισκόταν στο Κ Υγείας κ Πασχάλη όπου συζητησα για λίγα λεπτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο υγείας.

Η κ Πασχάλη τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους δυο Αγροτικούς γιατρούς που έφυγαν και γι τον Μηνα Ιούλιο οι μισές μερες θα έχουν γιατρό και οι μισές όχι. Συγκεκριμένα οι μονές μέρες του Ιουλίου καλύπτονται από εφημερίες ενώ οι ζυγές μέρες όχι.
Για τον Αύγουστο εφημερίες θα υπάρχουν για τις πρώτες 15 μέρες ενώ οι υπόλοιπες θα είναι κενές. Καταλήγοντας η κ Πασχάλη τόνισε ότι το ΚΥ πρέπει ν στηριχθεί και να στελεχωθεί με τρείς

Τα ιδια μετέφερε στον κ Κατσιβελα και η Οδοντίατρος του ΚΥ κ Βασω Αγγελοπούλου λέγοντας του ότι είναι μονη της και αναγκαστικά εφημερεύει όλο το μήνα. Τα νοσοκομεία και τα ΚΥ δουλεύουν με τον πατριωτισμό των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του ο κ Κατσίβελας αφού αναφέρθηκε στην επικρατούσα κατάσταση εξέφρασε την ανησυχία του για το πισωγύρισμα που υπάρχει για το νοσοκοείο και τα Κέντρα Υγείας και προκάλεσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να αποσαφηνίσει τι πρόκειται να γίνει.

Δείτε την δήλωση του κ Κατσίβελα



Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ Ανδρινόπουλος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί μια άσχημη κατάσταση στο ΚΥ Φιλιατρων και ε μπορεί να ανταπεξέλθει στις εφημερίες που απαιτούνται και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Δείτε τι δήλωσε ο κ Ανδρινόπουλος



Ο εντεταλμένος για θέματα υγείας στον Δήμο Τριφυλίας Δημήτρης Σαρματζής τόνισε ότι όταν μάθαμε τι συμβαίνει στο ΚΥ οι παραταξεις αντιδράσαμε άμεσα.
Ζητήθηκε βοήθεια από όμορες μονάδες υγείας αλλα και τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αλλα δεν βρέθηκε ανταπόκριση.
Ακούστε τι είπε ο κ Σαρατζής



Ο Αντιδήμαρχος Φιιατρών κ Πούλος είπε ότι η υποστελέχωση του ΚΥ Φιλιατρών σε μια εποχή που ο κόσμος υπερδιπλασιάζεται προκαλεί ανησυχία.
Ακούστε την δήλωση του κ Πούλου



Η Δημοτική Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας του ΔΣ Τριφυλίας κ. Αλέκα Τσούλου τόνισε ότι έχει προκύψει ένα θέμα με τις εφημερίες των γιατρών και θεωρεί ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί.
Θα είμαστε αρωγοί στο έργο της Δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση των δομών υγείας και επεσήμανε ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι απαράδεκτες και δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία των πολιτών.

Ακουστε τι ειπε η κ Τσούλου


1 σχόλιο:

  1. Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και η δημοτικη αρχη και ιδιαιτερα ο δημαρχος ως γιατρος οφειλουν να δρασουν. Ας ελπισουμε οτι το κεντρο υγειας θα παραμεινει για χρο ια ανοιχτο και δεν θα ειναι το "επομενο θυμα". Ειδικα οταν αποχωρησει ο κ. Σωτηροπουλος ο οποιος πραγματικα το κραταει ορθιο μονος του τοσα χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.