Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

"ΒΟΜΒΑ" από ΕΦΕΤ: "Μεγάλη Προσοχή σε προϊόν που πουλάνε σε εκπομπές στην τηλεόραση."

Ποιο προϊόν από εκπομπές καταγγέλλει ο ΕΦΕΤ...

Την προσοχή των καταναλωτών στις ετικέτες των τροφίμων εφιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ, με αφορμή την προώθηση προϊόντος, μεταξύ άλλων και .....

μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, με την εμπορική ονομασία:
«CHOCO SLIM» (σ.σ. Διαφημίζεται σε εκπομπές του EPSILON TV) που επικαλείται πιστοποίησή του από τον ΕΦΕΤ ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι εν λόγω αρχές δεν πιστοποιούν ούτε εγκρίνουν τρόφιμα.

Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφημίσεις) προϊόντων καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίμων.

Οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόμως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίμων από τον ΕΦΕΤ και την EFSA.

Σημειώνεται ότι η αποστολή του ΕΦΕΤ είναι η προστασία της υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών διασφαλίζοντας με τη διενέργεια ελέγχων τη συμμόρφωση των τροφίμων που διατίθενται στην αγορά με την κείμενη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.

Ενώ o ρόλος της EFSA είναι η παροχή αντικειμενικών και ανεξάρτητων επιστημονικών γνωμοδοτήσεων σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες δεν αποτελούν νομοθετική πράξη ή είδος πιστοποίησης.

Το Δελτίο Τ΄τπου του ΕΦΕΤ αναφέρει επακριβώς:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ “CHOCO SLIM”


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), με αφορμή την προώθηση προϊόντος μεταξύ άλλων και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών με την εμπορική ονομασία «CHOCO SLIM» με επίκληση της πιστοποίησής του από τον Ε.Φ.Ε.Τ. ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), ενημερώνει ότι οι εν λόγω αρχές δεν πιστοποιούν ούτε εγκρίνουν τρόφιμα. Hς εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφημίσεις) προϊόντων καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίμων, οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόμως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίμων από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και την EFSA.

Η αποστολή του Ε.Φ.Ε.Τ είναι η προστασία της υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών διασφαλίζοντας με τη διενέργεια ελέγχων τη συμμόρφωση των τροφίμων που διατίθενται στην αγορά με την κείμενη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, ενώ o ρόλος της EFSA είναι η παροχή αντικειμενικών και ανεξάρτητων επιστημονικών γνωμοδοτήσεων σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες δεν αποτελούν νομοθετική πράξη ή είδος πιστοποίησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.