Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

13ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ



H Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.) και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.) διοργανώνουν για 13η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης “ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ” – “Kyparissia Sunshine International Folklore Festival”.

Λαοί με διαφορετική προέλευση, ιστορία και πολιτισμό .....

συναντώνται στο Δήμο μας σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός και με το χορό ενισχύουν δεσμούς φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στην Κυπαρισσία σήμερα 24 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8.30 το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο, με την υποδοχή των ξένων αποστολών και γνωριμία με τις χώρες τους καθώς και με το Δήμο μας, που θα τους φιλοξενήσει.
Το διεθνές φεστιβάλ θα διαρκέσει 6 ημέρες, με παραστάσεις στις 25 Αυγούστου στο στους Γαργαλιάνους, στις 26 Αυγούστου στην Κυπαρισσία, στις 27 στο Κοπανάκι και τελευταία παράσταση και τελετή λήξης στα Φιλιατρά, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου. Την Τρίτη 29 Αυγούστου θα απολαύσουμε «βήματα, γεύσεις, παιχνίδια και εικαστικά δρώμενα» σε μια γιορτή φιλίας στην παραλία της Κυπαρισσίας.

Θα φιλοξενηθούν ξένες αποστολές από 5 χώρες: το Ισραήλ, τη Γεωργία, την Εσθονία, το Ανατολικό Τιμόρ και την Αρμενία. Στόχο μας πέρα από το μαγικό θέαμα που θα μας προσφέρουν, να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του Δήμου μας στις πατρίδες τους.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν εκτός των χορευτικών συγκροτημάτων των πόλεων φιλοξενίας των παραστάσεων, ο «Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας - Αριστείνου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» από την Αλεξανδρούπολη στις παραστάσεις στους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία.
Στις πόλεις φιλοξενίας των παραστάσεων θα συμμετέχουν ως οικοδεσπότες τα χορευτικά συγκροτήματα : στους Γαργαλιάνους ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, στο Κοπανάκι ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου η «Καλλιπάτειρα», στα Φιλιατρά ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και στην Κυπαρισσία ο Μ.ΕΣ.Κ.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν εκτός των χορευτικών συγκροτημάτων των πόλεων φιλοξενίας των παραστάσεων, ο «Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας - Αριστείνου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» από την Αλεξανδρούπολη στις παραστάσεις στους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία.
Στις παρελάσεις των χωρών θα συμμετέχουν στους Γαργαλιάνους η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων και στα Φιλιατρά η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των ξένων αποστολών κατά την παραμονή τους στο Δήμο μας, θα ξεναγηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Δήμου Τριφυλίας : Τους θολωτούς Τάφους της Περιστεριάς και στο Βυζαντινό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους.

24 έως και 29 Αυγούστου η καρδιά της παράδοσης θα χτυπά στην Τριφυλία.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.