Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Με προκλητική ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΤ ζητά και τα ρέστα για την έλλειψη νερού. Θυμούνται τα δικαιώματα τους και ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους.

Ανακοίνωση για την άσκοπη χρήση νερού εξέδωσε χθες η Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας.
Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτης Γυφτάκης αναφέρει ότι ......

σε όλο τη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Τριφυλίας, θα πρέπει να αποφεύγεται η άσκοπη χρήση νερού (πότισμα κηπευτικών, πεζοδρομίων, αυτοκινήτων, κτλ.) λόγω λειψυδρίας.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου ή να παρέχει νερό σε ορισμένες κατά την κρίση ποσότητες, αφού το νερό δεν επαρκεί. (Κανονισμός Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Τ. άρθρο 2 παρ. 2.9)

Παρακαλείστε όλοι οι καταναλωτές στην συμμόρφωση και την αποφυγή της υπερκατανάλωσης ώστε η Δ.Ε.Υ.Α.Τ. να μην υποχρεωθεί να προβεί και σε διακοπή παροχών και την καταβολή προστίμων σε παρόχους που δε θα συμμορφωθούν. (Κανονισμός Ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α.Τ. άρθρο 2 παρ. 2.9)


Η Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ μόνο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί μιας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ Γυφτάκης απειλεί την κοινωνία με διακοπή νερού λες και μας το νερό αποτελεί προσωπική του περιουσία.
Νερό το οποίο ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του δήμου Τριφυλίας μιας και ο κ. Γυφτάκης πήρε το τιμολόγιο που είχε η πρώην ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας και το εφάρμοσε ΣΕ ΟΛΟ το δήμο όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί σε δημοτικό συμβούλιο στις 7 Απριλίου 2017. (Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ Γυφτάκη εδώ)
Μάλιστα σε εκείνη την συνεδρίαση (μπορείτε να την ακούσετε το απόσπασμα πατώντας εδώ) ο κ Γυφτάκης είχε τονίσει ότι η ΔΕΥΑΤ έχει επάρκεια νερού.

Αντί ο κ. Πρόεδρος λοιπόν στη ανακοίνωση του να έχει απολογητικό ύφος ως όφειλε για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες από τους οποίους πληρώνεται, εκείνος προτιμά να θυμάται ΜΟΝΟ τις υποχρεώσεις των πολιτών και ταυτόχρονα να ξεχνά τς υποχρεώσεις της επιχείρησης της οποίας προΐσταται.
Γιατί δεν εδωσε ουτε μια απάντηση για τη ταλαιπωρία που υφίστανται τις τελευταίες μέρες οι πολίτες των Φιλιατρων με την μηδενική πίεση στο υδραγωγείο τις ώρες από 19:30 μέχρι τις 22:00 περίπου, οι πολίτες των Γαργαλιάνων που επι καθημερινής βασεως για ωρες δεν εχουν νερό, και οι πολίτες της Τραγάνας έχουν πεί τις τελευταίες μέρες το νερό νεράκι, ο ίδιος ανερυθρίαστα αναφέρεται στα δικαιώματα που έχει η ΔΕΥΑΤ αλλά ξεχνάει ταυτόχρονα και τις υποχρεωσεις τους για αδιαλειπτη παροχή νερού.

Ξαναλέω ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ με υπέρογκα τιμολόγια και με απίθανες χρεώσεις (πρόστιμο για πανω απ 15 κυβικά με το Ειδικό Τέλος 80% επιπλέον επί της τιμής του κυβικού, συντήρηση υδρόμετρου 0,50 € λες και κάνουν κάτι και το χρεώνουν, κεφαλικό φόρο 15 ευρω για βιολογικό) που ανεβάζουν τον λογαριασμό του νερού στα 40άρια ευρω.

Η ΔΕΥΑΤ γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι ιδιαιτέρως τους θερινούς μήνες, ο πληθυσμός του δήμου Τριφυλίας ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ και πολυ περισσότερο σε περιόδους καύσωνα η κατανάλωση είναι στο ζενίθ, υποχρεούται να μεριμνήσει εγκαίρως ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού για την αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζεται.

Ας μας απαντήσει ο κ. Γυφτάκης και να μας πει σε τι ενέργειες έχει προβεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και ποιές Πρωτοβουλίες ανέλαβε εγκαίρως ώστε να μην έχουμε πρόβλημα "λειψυδρίας"?
Εκτός από δικαώματα η ΔΕΥΑΤ κ Γυφτακη έχει ΚΑΙ Υποχρεώσεις!!! Και σε αυτό παίρνετε ενα τεράστιο ΜΗΔΕΝ.
Ήδη σε ψηφοφορία που είχαμε τον Ιούλιο καταγράφηκε η απογοήτευση των πολιτών από την λειτουργία της ΔΕΥΑΤ αφού αποφάνθηκαν ότι η ΔΕΥΑΤ ΔΕΝ ανταποκρίνεται στις υποχρεωσεις της σε σχέση με τους υπέρογκους λογαριασμούς νερού.
Ας αλλάξουν ρότα. Το καραβι πάει στραβά και στραβα αρμενίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.