Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Βγήκε... τζακ ποτ στη φορο-λοταρία

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει ακόμη από τις τράπεζες τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, με αποτέλεσμα η πρώτη κλήρωση να μετατίθεται για αργότερα. Σχεδιάζονται τώρα δύο κληρώσεις εντός Νοεμβρίου. Ποιοι φορολογούμενοι θα συμμετάσχουν.

Όσοι φορολογούμενοι πλήρωσαν με πλαστικό χρήμα τον ......

Σεπτέμβρη και έχουν προσδοκίες ότι μπορεί να κερδίσουν το ακατάσχετο και αφορολόγητο χιλιάρικο της λοταρίας αποδείξεων θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα.

Η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι έτοιμη, αλλά όπως μεταφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι τράπεζες δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές του Σεπτεμβρίου. Υποστηρίζουν ότι χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν σε πληρωμές μέσω ηλεκτρονικών μέσων, για να μη γίνουν λάθη.

«Εμείς, από την ώρα που θα έρθουν τα στοιχεία, είμαστε σε θέση να κάνουμε την πρώτη κλήρωση μετά από τρεις ημέρες» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας την προσδοκία τα στοιχεία να αποσταλούν εντός του προσεχούς δεκαημέρου.

Μόλις η ΑΑΔΕ πάρει στα χέρια της τα στοιχεία των τραπεζών και πριν την κλήρωση, θα ενημερώσει τους φορολογούμενους για την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της πρώτης κλήρωσης αλλά και τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει μέσω της εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).

Εξαιτίας των καθυστερήσεων, μέσα στον Νοέμβρη αναμένεται να γίνουν δύο κληρώσεις. Μία με τους λαχνούς του Σεπτεμβρίου και μία με τους λαχνούς του Νοεμβρίου, με την κάθε κλήρωση να μοιράζει χίλια ευρώ σε χίλιους τυχερούς.

Τον Δεκέμβριο, εκτός από την κλήρωση του Νοέμβρη αναμένεται και μια σούπερ κλήρωση, προκειμένου να μοιραστούν 8 εκατ. ευρώ σε 8.000 τυχερούς φορολογούμενους για τις ηλεκτρονικές πληρωμές που πραγματοποίησαν στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου. Το ποσό που έχει εγγραφεί στον φετινό προϋπολογισμό είναι 12 εκατ. ευρώ και τα χρήματα αυτά το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να τα διανείμει έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την απόφαση (Τσακαλώτου-Παπανάτσιου-Πιτσιλή), οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το εάν έχουν υποχρέωση πληρωμών με πλαστικό χρήμα για να χτίσουν το αφορολόγητό τους, εφόσον πληρώνουν με εναλλακτικά μέσα για τις συναλλαγές τους, δικαιούνται ένα λαχνό για κάθε ένα ευρώ συναλλαγής μέχρι και τα 100 ευρώ.

Για μεγαλύτερες συναλλαγές το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων ηλεκτρονικών συναλλαγών του φορολογούμενου και συγκεκριμένα:

- Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.

- Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Επομένως για συναλλαγές 500 ευρώ τον μήνα, ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.

- Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

- Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ, ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

«Συγχαρητήρια, κερδίσατε»
Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει μέσω της εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ. Όσοι κερδίζουν, θα ενημερώνονται με email, αλλά στην περίπτωση όπου περισσότεροι από ένας τυχεροί λαχνοί ανήκουν στον ίδιο φορολογούμενο, αυτός δικαιούται το έπαθλο μόνο μία φορά. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί στην περίπτωση αυτή αντικαθίστανται από τους αναπληρωματικούς λαχνούς.

Τα χρήματα θα πιστώνονται από την ΑΑΔΕ στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος. Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στους αναπληρωματικούς.

Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.