Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

«Χρύσωσε» και πάλι τους εργαζόμενους η Καρέλιας


Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται σε εργαζόμενους και φορείς. Η εταιρεία προσφέρει -μεταξύ άλλων- επίδομα παρουσίας, χρήματα για το εορταστικό τραπέζι και έκτακτη οικονομική επιχορήγηση που ξεκινά από τα €1.000 και αυξάνει ανάλογα με το εισόδημα.

Πιστή στη «συνήθεια» των τελευταίων ετών η γνωστή ......

καπνοβιομηχανία προχωρά σε σημαντικές παροχές προς τους εργαζόμενους. Τις φετινές ανακοίνωσε ο Ανδρέας Γ. Καρέλιας σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους. Περιλαμβάνουν:

* Ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι που θα είναι φέτος €200 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

* Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 850,00 καθαρά. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρυσι το ποσό αυτό το έλαβε το 83% των εργαζομένων.

* Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 καθαρά.

* Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2017, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500 καθαρά.

* Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2017.

* Όλοι οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.000 καθαρά.
Ειδικότερα οι εργαζόμενοι των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από €2.500 θα λάβουν, πέραν των € 1.000, επιπλέον € 300, ήτοι € 1.300 καθαρά.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από €1.700 και κάτω, θα λάβουν πέραν των € 1.000 και των €300,00, μία ακόμη πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση €200 καθαρά, ήτοι € 1.500 καθαρά.

Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως και € 1.200 και οι οποίοι έχουν από δυο ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 450,00 καθαρά για κάθε ανήλικο παιδί.

* Ο κάθε λαχνός της γιορτής που διοργανώθηκε είναι € 800,00 καθαρά.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές. Δηλαδή, η Εταιρεία θα καλύψει με δικά της χρήματα, όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους.

Φέτος μάλιστα προχωρά και μια ξεχωριστή πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση των σημαντικών φορέων τόσο της πόλης μας αλλά και της ελληνικής επικράτειας.
Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσόν των €500.000 ως εξής:

1) Πρώτο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας με το ποσόν των €75.000

2) Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το ποσόν των €75.000

3) Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ. ΑΜΕΑ) με το ποσόν των €75.000

4) Παιδικά Χωρία SOS Καλαμάτας με το ποσόν των €75.000

5) Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το ποσόν των € 50.000

6) Χαμόγελο του Παιδιού με το ποσόν των €150.000

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να ξεπεράσουν και πάλι το ποσόν των €3.000.000 ευρώ, το οποίο, όπως και πέρσι, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η εταιρεία.

Ανδρέας Καρέλιας: Η προσπάθεια οφείλει και πρέπει να είναι συλλογική
«Είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε σημαντικές και πρωτόγνωρες προκλήσεις μπροστά μας, που μόνον εάν τις αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο, θα νιώσουμε την ικανοποίηση της επιτυχίας που πηγάζει από τους κόπους μας», τόνισε στην ομιλία του ο Ανδρέας Καρέλιας. «Η προσπάθεια και οι ευθύνες πέφτουν σε όλους μας, στο κομμάτι που αναλογεί στον καθένα. Από την διακυβέρνηση ενός μικρού μαγαζιού μέχρι την διακυβέρνηση μιας χώρας, η προσπάθεια οφείλει και πρέπει να είναι συλλογική.

Μια θεωρητικά ασήμαντη λογιστική εγγραφή, μια μικρή σχετική ρύθμιση σε μια πακεταριστική, από την εξέταση ενός πλάνου επενδύσεων, την εξέταση εισόδου σε μια νέα αγορά, πρέπει όλα να γίνονται με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τα οφέλη θα τα δούμε όλοι, όχι οι λίγοι. Την ζημιά επίσης θα την βιώσουμε όλοι, όχι οι λίγοι».

Όπως είπε «μια πρόσφατη μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι το 30% των ανθρώπων νιώθουν δεμένοι με την δουλειά τους. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 70% είτε δεν έχει κανένα δέσιμο με την δουλειά του, είτε, να το πω απλά, αποστρέφεται την δουλειά του. Λίγο πολύ πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και σε άλλες χώρες του κόσμου, αλλά και στην δική μας χώρα, την Ελλάδα.

Σε αυτήν την εταιρεία λοιπόν, αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να μην ισχύουν αυτά τα ποσοστά αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ένα από τα πράγματα που έχουμε πετύχει σε αυτήν την εταιρεία είναι το δέσιμο που έχουμε ο ένας με τον άλλο, την αγάπη για την δουλειά μας. Είναι κάτι που το βλέπω στα μάτια των συναδέλφων μας που έρχονται να με χαιρετήσουν όταν παίρνουν σύνταξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.