Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Γεμισε χαρά και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών. Ζεστή εκδήλωση για τα παιδιά ενός -θεωρητικα- κατώτερου Θεού.

Μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή, έγινε σήμερα το πρωί στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, παρουσία του Διοικητή του γενικού Νοσοκομείου Mεσσηνίας Γιώργου Μπέζου, που συνδιοργάνωσε την γιορτή με τον Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Τριφυλίας, του .....

σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, και μαθητών του Γυμνασίου Φιλιατρών που βρέθηκαν εκεί με τον καθηγητή τους όπου τραγούδησαν και χόρεψαν τα κάλαντα.
Φυσικά από την εκδήλωση δεν μπορούσε να λείπει και μέλος της της Κοινωφελούς επιχείρησης Φώφη Στυλιανού.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Λιακέα η οποία ευχαρίστησε το κοινό που παρευρέθηκε στην μικρή αυτή αλλά σεμνή εκδήλωση για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην δομή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος είπε ότι δεν σας θυμόμαστε μία φορά το πρόγραμμα και αυτή είναι η σημερινή ημέρα.
Πάντα βρίσκεται μέσα στην καρδιά μας και τη σκέψη μας. Άλλωστε αποτελείτε φωτεινούς δείκτες για τη ζωή μας. Οταν παραπονούμαστε ότι όλα δεν είναι καλά, όλα είναι άσχημα, αλλά όταν τα βλέπουμε μαύρα και μελανότερα, έρχεται η σκέψη να σου κοντά σας για να πούμε, για δες εδώ τα παιδιά δοξάζουν το Θεό και εκπληρώνουν το θέλημά του με τη δοκιμασία την οποία περνούν.

Σε εμάς ο θεός δεν επεφύλαξε μία τέτοια δοκιμασία Αλλά όχι μόνο δεν τον δοξάζουμε αλλά μεμψιμοιρούμε. Για αυτό σας Ευχαριστούμε εσάς που Εμάς μας ανακαλείται στην τάξη, Μας ανακαλείται τη σκέψη για να σκεφτόμαστε ορθά, αφού μέσα από εσάς αντιλαμβανόμεθα αυτό που το οποίο Ξεχνάμε.

Ότι πρέπει να αποκτήσουμε πρώτα αυτογνωσία, την οποία δεν έχουμε, Ανθρωπογνωσία η οποία μας λείπει, και θεογνωσία την οποία θα πρέπει να αναζητούμε, και που οι μέρες αυτές τίποτα άλλο δεν μας παρουσιάζουν Πάρε την αγάπη του Θεού Περισσότερα Γεια σας και για μας Έγινε άνθρωπος αυτή η αγάπη Προκειμένου εμείς να γίνουμε θεάνθρωποι.
Με αυτές τις πολύ πολύ απλές σύντομες σκέψεις, Ευχόμεθα καλή υπομονή, σε εμάς, μεγαλύτερη υπομονή και σε σας ένα Άγιο και ευλογημένο δωδεκαήμερο.
Χρόνια πολλά.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας είπε ότι Σήμερα είμαστε καλεσμένοι από αυτό το καλεσμα που κάνει η ψυχή μας για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε αυτό το χώρο.
Σε αυτό το χώρο υπάρχει περίσσεια αγάπης τα οποία αυτά τα παιδιά αυτοί οι άνθρωποι γεννιούνται σε αυτό το χώρο την απολαμβάνουν σε όλο το μεγαλείο της και την έκταση της.
Και αυτή Αγάπη Προέρχεται κυρίως και πρώτα από όλα τους εργαζόμενους που κοινούνται σε αυτό το χώρο.
Βεβαίως από τη Μητρόπολη και τη διοίκηση του νοσοκομείου Βεβαίως από το δήμο αλλά και από όλη την κοινωνία της Τριφυλίας
Οφείλω να σταθώ και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που στηρίζουν τη λειτουργία του Ιδρύματος Το σύλλογο τους αφανείς ήρωες που συμβάλλουν αυτά τα παιδιά να παρουσιάζουν μία κινητικότητα και κοινωνικότητα
Για το δήμο το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι θα είμαστε συνεχώς δίπλα σε αυτή τη μονάδα σε ότι χρειαστεί και όχι μόνο για τις μέρες των γιορτών αλλά και για όλες τις άλλες.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του γενικού νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος στην αναφορά του τόνισε ότι για ακόμα μία φορά όμως είμαστε μαζί σε αυτή την εκδήλωση σε αυτή τη σεμνή γιορτή. Ασπάζομαι τις μεγάλες κουβέντες που είπε σήμερα ο σεβασμιώτατος Περί αυτογνωσίας και ανθρωπογνωσίας.
Κάποια πράγματα μας έχουνε δοθεί απλόχερα αλλά αναγνωρίζουμε τη σημασία τους μόνο στη δύσκολη στιγμή.

Σε αυτή τη δομή όπως είπε κ δήμαρχος, υπάρχει περίσσεια αγάπης και αυτή η αγάπη πηγάζει και εκπορεύεται κατά βάσιν από τους ανθρώπους που εργάζονται και δίνουν τις υπηρεσίες τους όχι στην αυστηρή επαγγελματική βάση, αλλά μέσα από την ανθρωπιά που τους χαρακτηρίζει.
Και κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ νιώθω με αυτή την υποχρέωση, όχι μόνο να τους πω ένα θέρμα συγχαρητήρια, αλλά να τους εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, για τον επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας και για περίσιο ανθρωπιάς και αγάπης που βγάζουν απέναντι σε αυτά τα παιδιά τους φιλοξενούμενους αυτής της δομής σε καθημερινή βάση.
Καθημερινά αποδεικνύεται Μέρα με τη μέρα ότι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ. Αυτή η δομή έχει τελικά αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία και αυτός είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος αυτής της δομής.
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι για να στείλουμε το μήνυμα αν είναι καλή ή άρτια οργανωμένη αλλά να στείλει το μήνυμα της συνέργειας Που έχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες

Θέλω να δώσω Θερμά συγχαρητήρια και στη Μητρόπολη γιατί ξέρω πολύ καλά ότι σε τακτική βάση ο Μητροπολίτης μας επισκέπτεται έχει πολύ καλή εικόνα και γνώση και της λειτουργίας και των πραγμάτων που καθημερινά λαμβάνουν χώρα στη δομή.

Και θέλω να επισημάνω και επειδή κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους ότι με τη Μητρόπολη έχουμε στενή συνεργασία όχι μόνο για αυτή τη στιγμή αλλά έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τις άλλες υγειονομικές δομές της περιοχής
Αναφέρω το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Στο σημείο αυτό ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνία Γιώργος Μπέζος αναφέρθηκε στο μέλλον για το όνομα που έχει αυτή η δομή το "Κέντρο αποκατάστασης".

Για το 2018 έχουμε μία υποχρέωση περα από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχει αυτή η δομή και το επεσήμανε πάρα πολύ σωστά ο δήμαρχος να αναδείξουμε και αυτό που λέει το όνομά της δομής "κέντρο αποκατάστασης"
Και δεσμεύομαι ενώπιόν σας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σιγά-σιγά να οργανωθεί και αυτό το κομμάτι κάτω από τους όρους και τις προϋποθέσεις που λένε οι εγκύκλιοι και οι νόμοι. Και νομίζω ότι σιγά σιγά διαμορφώνονται οι όροι για αυτή την λειτουργία.

Κλείνοντας να γίνει από την πλευρά μου να μην εκφράσω τις ευχαριστίες στους αφανείς ήρωες αυτής της γνώμης που δεν είναι άλλοι από τους φίλους μας εθελοντές. Εθελοντές καταγεγραμμένοι με τη δικιά τους δράση, την δικιά τους αγάπη για αυτά τα παιδιά.
Σε αυτούς τους Εθελοντές ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Αμέσως μετα μαθητές αλλα και τρόφιμοι του Κέντρου έψαλαν τα κάλαντα στους παρευρισκομένους ενω μαθητές του Γυμνασίου παρουσίασαν χορούς υπο τις οδηγίες του δασκάλου τους Νίκου Αθανασόπουλου.

Η εκδήλωση τελείωσε με το μοίρασμα δώρων στα παιδιά του ιδρύματος από τον δήμαρχο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, τον διοικητή του Νοσοκομείου και λοιπούς.

2 σχόλια:

  1. Θέλω να ζητήσω συγνώμη απ όλους σας για τα μικρά λαθάκια που υπήρχαν στο κείμενο. Οφείλονταν όχι σε έμενα αλλά στο πρόγραμμα απομαγνητοφώνησης και τα οποία δεν πήρα χαμπάρι όταν τα έβαλα.
    Δεν το λέω σαν δικαιολογία.
    Απολογούμαι γι αυτό και σαφώς φέρω ευθύνη για τα λάθη που υπήρχαν στην σύνταξη του κειμένου.
    Ελπίζω σε κατανόηση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρονια πολλα παιδιά μου να έχετε καλη χρονια πολυ υγεια και αγάπη μεταξύ σας .Σε όλο το πρωσοπικο την αγάπη μου και τις ευχες μου για μια καλή χρονια Κάνετε όλοι σας λυτουργειμα η φροντίδα που προσφέρετε με συγκινεί σας αγαπώ πολυ ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.