Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Έκοψε την πίτα της η Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας

Την πίτα της έκοψε η Ομοσπονδία Συλλόγων –Συνδέσμων Τριφυλίας την Δευτέρα 22-1- 2018.

Η εκδήλωση έγινε σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, στο Ξενοδοχείο STANLEY στην Αθήνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο .....

Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, οι Αντιδήμαρχοι Τσακανίκας Γεώργιος του Δήμου Τριφυλίας και Πετρόπουλος Παναγιώτης του Δήμου Πύλου Νέστορος, ο Γεώργιος Γεωργίου πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο επ.καθηγητής Αρχαιολογίας Γεώργιος Κορρές, ο π. καθηγητής της Παντείου Παναγιώτης Παπαγαρυφάλου, ο πρ. πρέσβης Χρήστος Κοντοβουνήσιος ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης, αρκετοί συμπατριώτες μας ανώτατοι αξιωματικοί ε.α. της ΕΛΑΣ κ των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και σημαντικοί συμπατριώτες μας επιχειρηματίες.

Παρευρίσκοντο τα Δ.Σ. όλων των Συλλόγων της Τριφυλίας που δραστηροποιούνται στην Αττική. Επίσης, από την Παναρκαδική Ομοσπονδία, η Αντιπρόεδρος Ουρανία Αναγνωστοπούλου, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ολυμπίας Κώστας Φουρλής. Από την Παμμεσηνιακή Ενωση ο κ.Ρεμπατσουλέας Γεώργιος, από την Ένωση Μεσσηνίων Βορείων προαστίων ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Φωτεινός, οι πρόεδροι των Συλλόγων των εν Αθήναις Μελιγαλαίων Σταυρούλα Νανοπούλου , της Αδελφότητας των απανταχού Καλλιροιτών Πέτρος Μπούρκουρας του Συλλόγου Ολυμπίων Κώστας Βλάμης,των Βλαχοπουλαίων Πυλίας Γεώργιος Χρονάς , της Μακίστου Ολυμπίας Φώτης Βλάχος και πολλοί φίλοι της Ομοσπονδίας μας.

Την πίτα μας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος, τον οποίο η Ομοσπονδία μας ευχαριστεί για την τιμή που μας κάνει κάθε χρόνο και έρχεται από την πατρίδα μας αποκλειστικά για την εκδήλωση μας

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Λούτος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και επεσήμανε την ανταπόκριση που έχει η Ομοσπονδία στους συμπατριώτες μας και τους ευχαρίστησε που με την παρουσία τους αναγνωρίζουν το έργο της.

Όπως έχει καθιερωθεί φέτος τιμήσαμε τους συμπατριώτες μας Θαλή Μυλωνά Δικηγόρο-Διεθνολόγο για την προσφορά τους στα Εθνικά θέματα της χώρας και τον Δημήτρη Κολέτσο Συγγραφέα-Λαογράφο για την προσφορά του στην παράδοση.

Και τους δύο τιμώμενους προσφώνησε ο πρ.πρόεδρος της βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην προσφορά και ανάδειξη των εθνικών θεμάτων της πατρίδας μας για τον Θ.Μυλωνά και την όλη προσπάθεια και το μεράκι για την ανάδειξη της τοπικής λαογραφίας και παράδοσης μας από τον Δ. Κολέτσο.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δικηγόρος Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος.

Τέλος, τυχερή της χρονιάς –το φλουρί της πίτας- ήταν η συμπατριώτισσα μας, Σοφία Μπεκιάρη από το Σύλλογο Σιτοχωριτών, που αντιστοιχεί μια διαμονή για δύο άτομα τέσσερεις ημέρες σε παραθεριστικό διαμέρισμα στην Κάρυστο προσφορά της Ρούλας Τσατσάκου, Προέδρου του Συλλόγου Κυπαρισσίων "Η Αρκαδιά".

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης μας, ιδιαίτερα το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλος για την οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.