Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών: Ερωτηματικά και απογοήτευση απο την απουσία του μεγάλου χορευτικού από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ποικίλα σχόλια δημιούργησε, η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών, μιας και αυτές τις μέρες μετά την πίτα σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς συμπολίτες μας η απουσία του μεγάλου τμήματος του χορευτικού που αποτελεί .....

την κορωνίδα του Συλλόγου και που έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν να κλείσει η εκδήλωση με το μεγάλο χορευτικό –όπως γίνεται κάθε χρόνο- και που φέτος η απουσία του ήταν αισθητή.
Αναμφισβήτητα το μεγάλο χορευτικό του Συλλόγου Φιλοπροόδων ήταν –τουλάχιστον μέχρι και πέρσι που υπήρχε στον σύλλογο-, η σφραγίδα του και η φετινή απουσία του, δημιούργησε ερωτηματικά, απορίες και διάφορα σχόλια κυρίως απογοήτευσης.
Δεν αντιλέγω.
Καλή –το τονίζω καλή όχι όμως και η καλύτερη δυνατή- η παρουσία με τα μικρότερα τμήματα, αλλά το δυνατό χαρτί δυστυχώς απουσίαζε!!!
Και εδώ μου δημιουργείται η απορία την οποία και μεταφέρω.
Αν γίνει μια πρόσκληση προς τον σύλλογο να συμμετάσχει σε εκδήλωση το μεγάλο χορευτικό, ποιος θα πάει?

Μπορεί η αίθουσα να ήταν πράγματι κατάμεστη από κόσμο αλλά τα σχόλια μετά την εκδήλωση έγιναν.
Ειπώθηκαν σε παρέες, συζητήθηκαν, και κάποια εκφράστηκαν ανοικτά.
Μάλιστα δέχτηκα ερωτήσεις από κάποιους συμπολίτες μας για το τι συμβαίνει στον Σύλλογο. Ποιος ο λόγος που δεν είδαν να χορεύουν τα μεγάλα παιδιά.
Το γεγονός είναι ότι η απουσία του μεγάλου τμήματος που στην ουσία είναι η αποχώρηση του τμήματος από τον Σύλλογο δεν πέρασε απαρατήρητη.

Από τον Σύλλογο αυτή την στιγμή γνωρίζω –άλλωστε σε μια κλειστή κοινωνία ζούμε- ότι έχει φύγει μεγάλος αριθμός παιδιών που πλήρωναν συνδρομή και τώρα φυσικά δεν πληρώνουν.
Και με δεδομένο την απώλεια αυτών των παιδιών, αμέσως αμέσως μιλάμε για απώλεια εσόδων, την στιγμή που πολλάκις έχει εκφραστεί από την πλειοψηφία του ΔΣ και την πρόεδρο Βιβή Παντελάκη, η... όχι και τόσο καλή οικονομική κατάσταση του συλλόγου.
Αλήθεια. Αν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια απώλειας εσόδων από συνδρομές πως και με τι θάρρος θα βγουν από τον Σύλλογο να πουλήσουν κάρτες για συνεστίαση και άλλες εκδηλώσεις για συγκέντρωση χρημάτων?
Με την απώλεια αυτή ο σύλλογος ωφελήθηκε η ζημιώθηκε?
Απλές ερωτήσεις είναι. Δεν ξέρω αν θα δοθεί απάντηση. Απλώς τις καταθέτω.

Κάθε χρόνο την ώρα της κοπής της πίτας, εμφανίζεται όλο το συμβούλιο μαζί, δείχνοντας προς τα έξω ότι είναι ενωμένο σαν μια γροθιά.
Και αυτό είναι θετικό για ένα σύλλογο, καθώς δείχνει στιβαρότητα και δυνατή διοίκηση.
Όμως ένα γεγονός που έγινε και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ήταν η απουσία του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Χαράλαμπου Παγάνη, ενω ο ίδιος βρισκόταν στην εκδήλωση.
Ήταν πολύ σημαντική η απουσία του, που όπως και να το κάνουμε, χτύπησε άσχημα, όταν ξαναλέω ήταν παρόν στην εκδήλωση.
Απουσία ενός Ιστορικού στελέχους για τον σύλλογο, με τεράστια και αδιαμφισβήτητη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα.
Μια τέτοια επιλογή αποστασιοποίησης, αν μη τι άλλο, δείχνει έντονη δυσαρέσκεια προς την υπόλοιπη διοίκηση. Κάνω λάθος? Δεν νομίζω.

Στην ίδια εκδήλωση παρατήρησα ένα μεγάλο φάουλ από την κ Παντελάκη, κατά την διάρκεια που άδειαζε η σκηνή, στην αίθουσα εκδηλώσεων από την φιλαρμονική, για να πάρουν σειρά να χορέψουν τα τμήματα χορού.
Η Πρόεδρος για να καλύψει τον χρόνο και να μην «κάνει κοιλιά» (δηλαδή να μην υπάρχει μεγάλο κενό στην ροή της εκδήλωσης) αναφέρθηκε λεπτομερώς στις «περγαμηνές» του νέου δασκάλου χορού Άρη Θεοδωρόπουλο που προσελήφθη στον σύλλογο τον Σεπτέμβρη του 2017.
Που είναι το μεμπτό σε αυτό? Πουθενά.
Και καλά έκανε, και έκανε αναφορά - παρουσίαση του νέου δασκάλου χορού και του βιογραφικού του με την διαφορά ότι ξέχασε η κ Παντελάκη να μας τον παρουσιάσει. Να δει ο κόσμος που δε τον ξέρει, ποιος είναι. Ετσι συνηθίζεται τουλάχιστον. Οταν παρουσιάζεις κάποιον να τον δείχνεις και ποιός είναι.

Το μεγάλο φάουλ που επικαλούμαι όμως ήταν η παντελής έλλειψη αναφοράς στον επι πολλά χρόνια δάσκαλο που έμαθε χορό τα Φιλιατρινόπουλα, τον Νίκο Αθανασόπουλο.
Έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει ταμάλα –που έλεγε Χάρης Ρώμας στο σήριαλ Κωνσταντίνου και Ελένης- στο χορευτικό του Συλλόγου.
Έναν άνθρωπο που σήκωσε ψηλά το χορευτικό, και στην ουσία ο Νίκος έχει χτίσει τα χορευτικά τμήματα.
Έναν άνθρωπο που η δουλειά του έχει αναγνωριστεί σε πολλά μέρη που έχει πάει το χορευτικό του Συλλόγου εντός και εκτός Ελλάδος.
Έναν άνθρωπο που με την δουλειά που παρουσίασε όπου πήγε, απέσπασε διθυραμβικά σχόλια.
Έκανε γνωστά τα Φιλιατρά και τον Σύλλογο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εκτός αυτής.
Παρόλα αυτά ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τον Νίκο Αθανασόπουλο.
Ούτε ένα ευχαριστώ.
Σαν να μην έχει προσφέρει τίποτα.
Σαν να μην υπήρχε ποτέ στον Σύλλογο.
Σαν να μην πέρασε ποτέ από το Σύλλογο.

Πιθανόν ο Νίκος Αθανασόπουλος να μην επιθυμούσε να γράψω ότι γράφω ως προς το πρόσωπο του καθότι είναι σεμνός και αξιοπρεπής άνθρωπος.
Όχι όμως ότι δεν είναι αλήθειες.

Και επειδή γνωρίζω ότι το ΔΣ είναι πολύ "μυγιάγγιχτο" και απεχθάνεται την κριτική όπως το έχουν κάνει και πριν ένα χρόνο περίπου... (Ξέρουν εκείνοι τι εννοώ Για μια επιστολή μου λέω προς αυτούς…..), καλό θα είναι να δέχονται την κριτική που τους γίνεται.
Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων δεν ανήκει σε ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικά αλλα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους Φιλιατρινούς.
Και η εκάστοτε διοίκηση είναι απλά ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ του Συλλόγου. Και ΠΡΕΠΕΙ να υπόκεινται σε κριτική, αλλά και να δέχονται την κριτική. Ο νοών νοείτω...

Είμαστε ανοικτοί στην όποια απάντηση – τοποθέτηση μας αποσταλεί από τον σύλλογο επι της κριτικής μας.

Πρώτη δημοσίευση 8-1-2018 ωρα 20:43

10 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά. Όλοι αυτοί που επισήμανες έχουν προσφέρει μεγαλο κομμάτι της ζωής τους στον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένης και της κ Παντελακη, του κ Παγανή, και του "δάσκαλου" Ν Αθανασόπουλου, Παναγιώτη Φωτινεα, κ Λύκου και λοιπών. Ακόμα και αν το να είσαι σύμβουλος σε έναν αφιλοκερδή σύλλογο ίσως είναι το μεγαλύτερο "κοινωνικό αξίωμα " για κάποιους συμπολίτες μας, πρέπει να καταλάβουν όλα τα μέλη ότι μακρόχρονη τωρινή και μελλοντική πορεία το ΣΦΦ δεν έχει να κάνει με υστεροφημίες. Σαν μαθητής για μια δεκαετία ως παιδί, που περνούσα κάθε απόγευμα στις αίθουσες του Βορρειου, αυτό που θυμάμαι είναι τις φιλίες που κάναμε, την γνώση που πήραμε, και τους δασκάλους που μας κράτησαν μακριά από τις κακίες παρέες. Δεν θυμάμαι ποιανού φωτογραφίες ήταν στον τοίχο του διαδρόμου. Αυτός ήταν ο ΣΦΦ για μένα, και για όλα τα παιδιά που πέρασαν απο kei για μια εκατονταετια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξαψε το θεμα ποιο βαθεια πριν κανης την κριτηκη,και μην δινης περγαμηνες χωρις να ξερης. ψαχτο καλα και θα βρεις την λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα μπω σε διαδικασία να σου απαντήσω.
    Ο κόσμος που το διάβασε και πολυ περισσότερο όσοι το διάβασαν και ηταν παρόντες στην κοπή της πίτας ξέρουν πολύ καλά αν είναι η δεν είναι αλήθεια ΟΛΑ όσα έγραψα.
    Και μονο η φωτό Δειχνει την απουσία του Αντιπροέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΛ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ .....ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΣΤΗΣ ΛΥΣΗ Η ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΗΣ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ????
      ΚΟΙΤΑ ΧΑΡΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΤΟ ΑΝ Ο ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΧΩΡΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΗ ΟΤΙ ΕΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΞΕΡΗΣ ΤΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΗ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ....ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΛ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

      Διαγραφή
  4. Οτι υ σελίδα είναι ανοικτή να φιλοξενήσει την απάντηση αν και εφόσον δοθεί..
    Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
    Δεν θα το συνεχίσω μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο δάσκαλος ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ...γιατί είναι ΚΥΡΙΟΣ με κεφαλαία γράμματα. Μετά από τόσα χρόνια που τον θυμάμαι, έχοντας καθόλου προσωπική ζωή γιατί είναι και καθηγητής στο σχολείο, ήταν πάντα εκεί χωρίς μια μέρα της εβδομάδας κενό.
    Το αποτέλεσμα ήταν να μάθει την τελευταία εβδομάδα πριν αρχίσουν τα μαθήματα χορού ....από το Internet και του το είπα εγώ γιατί αυτός θα πήγαινε να κάνει μάθημα κανονικά στα μικρά παιδιά. Ότι τελικά έχουν άλον δάσκαλο. Αυτό ήταν το ευχαριστώ για τα τόσα χρόνια που ήταν εκεί.
    Τα αδέρφια μου είναι 45 χρόνον και έμαθαν σε αυτόν να χορεύουν και τι πάει να πει ομάδα από όταν ήταν παιδιά του γυμνασίου. Όπως και εγώ!
    Θα είμαστε δίπλα στον άνθρωπο που μας έμαθε να είμαστε άνθρωποι σωστή και πολιτισμένη στην κοινωνία, γιατί εκτός από χορό μας έμαθε πολλά πράγματα και θα ήθελα και η κόρη μου να γίνει ίδια! !!
    Μαζί του έχουμε κλάψει, έχουμε γελάσει, έχουμε πονέσει!
    Αυτά είχα να πω και οι άσχετοι με το αντικείμενο καλύτερα να μην μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επειδη κεντριζεται το θεμα και νομιζετε οτι δεν διαθετουμε μυαλο και ειμαστε ασχετοι για απανυηστε μου σε καποια ερωτηματα.
    ο δασκαλος ηταν χωρις να πληρωνεται??? η επαιρνε καποιο μηνιατικο απο το συλογο,εσεις σαν χορευτικο πληρωνατε καποια συνδρομη?
    γιατι ο συλλογος σας διεθεται την αιθουσα την μουσικη τον δασκαλο την καθαρηστρια που σημαινουν εξοδα.και πως θα βγουνε τα εξοδα αναρωτηθηκατε??και ο συλογος ειναι υπευθυνος ποιον και τη θα προσλαβη δεν θα το καθοριση το χορευτικο,αν απο οσο γνωριζω ο κυριος αθανασοπουλος ειχε ειδοποιηθει.δεν ξερω βεβαια που αποσκοπει ολο αυτο αλλα καλο ειναι να σταματηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κύριέ μου από όσω ξέρω ο δάσκαλος έπαιρνε κάποια χρήματα από τα οποία έδινε και κάποια κάθε μήνα στον σύλλογο χωρίς να του ζητηθεί εννοείται από κανέναν. Και εμείς οι χορευτές της μεγάλης ομαδας όπως και σε όλα τα άλλα χορευτικά της περιοχής ....και αν θέλεις μπορείς να ρωτήσεις να μάθεις. Οχι δεν πληρώναμε γιατί όλες της αποστολές και όλες τη φορεσιές της πληρώναμε οι ίδιοι από της τσέπη μας.
      Εκτός και αν κάλυπτε καμιά φορεσιά η περιφέρεια.
      Και όταν κάποια στιγμή εγω προσωπικά είχα οικονομικό πρόβλημα και μου κάλυψε ο σύλλογος μια αποστολή την επόμενη χρονιά έγινα ρόμπα σε ολω το συμβούλιο και μου αφαίρεσαν το δικαίωμα να μιλάω!...λέγοντας-και ποιος είναι ο κορωνιος μορε που τον πληρώσαμε να πάει Ρουμανία!
      Για αυτό κύριε εσύ που ρωτάς ποιο πάνω όχι μόνο εγώ αλά και όλα τα παιδιά της ομάδας μου έχουμε πληρώσει πολλά λεφτά για να φτάσει ο σύλλογος εκεί που έχει φτάσει, και έχουμε ρίξει πολύ ιδρώτα για αυτόν τον σύλλογο!
      Στους άλλους συλλόγους όχι μόνο δεν πληρώνουν οι χορευτές της μεγάλης ομάδας, αλλά ούτε και τα παιδιά τους που πάνε εκεί!
      Και να ξέρεις ότι αν δεν ήμασταν τέσσερα άτομα μαζί με τον δάσκαλο να μαζέψουμε και να φτιάξουμε αυτή την ομάδα, δεν θα υπήρχε ούτε φεστιβάλ,ούτε παρέλαση του συλλόγου,ούτε τίποτα!
      Έχεις χορέψει ποτέ?
      Έχεις φορέσει πότε φορεσιά χορού να δεις πως είναι?
      Έχεις κάνει ποτέ μάθημα χορού να νιώσεις το συναίσθημα?
      Αν όχι δεν μπορείς να μιλάς!
      Εμείς έχουμε στεναχωρηθει πολύ γιατι μας έκοψαν αυτό το δικαίωμα!
      Όσω για τον δημοσιογράφο που έγραψε αυτά που έγραψε ότι είδε και ότι άκουσε έγραψε και μπράβο του για να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται.
      Εμείς πηγαίναμε χορεύαμε κάναμε το κέφι μας γελαγαμε και είχαμε το σύλλογο πολύ ψηλά!
      Το ξέρεις ότι καλοκαίρι συμμετείχαμε σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στη Ρουμανία με τα έξοδα όλα δικά μας και δεν ήρθε από τον σύλλογο κανένας?
      Ο σύλλογος όμως ακούστηκε!
      Το ξέρεις ότι ο σύλλογος δεν κάλυψε ούτε ένα ευρώ?
      Αν θέλεις πες και αλά και θα σου απαντήσω!
      Μπορώ να σου λύσω ότι απορία θέλεις!

      Διαγραφή
  7. Ωπα. Μαθαμε και κατι παραπάνω από τον Μπάμπη:
    "Και όταν κάποια στιγμή εγω προσωπικά είχα οικονομικό πρόβλημα και μου κάλυψε ο σύλλογος μια αποστολή την επόμενη χρονιά έγινα ρόμπα σε ολω το συμβούλιο και μου αφαίρεσαν το δικαίωμα να μιλάω!...λέγοντας-και ποιος είναι ο κορωνιος μορε που τον πληρώσαμε να πάει Ρουμανία!"

    Βγαίνουν σιγά σιγά πράγματα άγνωστα για το Συμβούλιο προς τα εξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.